Googleovo izvješće o sigurnosti e-maila

“Kad šaljete e-mail prijatelju, nadate se da će ga samo on vidjeti. Međutim, svašta se može dogoditi dok takvo pismo putuje, a mnoge znatiželjne oči mogle bi pokušati zaviriti u njega. Zato je važno da se bitne poruke šalju u zatvorenim omotnicama, a ne na razglednicama”. Ovom je alegorijskom pričom Google najavio svoje novo izvješće o trenutnom stanju sigurnosti na području e-mail komunikacije, Transparency Report.

U njemu se naglasak stavlja na postotak poruka elektroničke pošte koja putuje Internetom zaštićena nekim oblikom enkripcije. U izvješću se može vidjeti koliko je takvih poruka, ovisno o tome preko kojeg su servisa poslane i primljene.

Povrh uobičajenih preporuka kao što su korištenje kompliciranijih lozinki i upotreba sigurnosnih alata, Google ovoga puta napominje i da razvijaju svoju inačicu alata za “end-to-end” enkripciju pošte, u obliku dodatka za Chrome. Na raspolaganje su stavili njegov izvorni kod, te u alfa fazi testiranja traže od internetske zajednice pomoć u otkrivanju propusta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...