HDZ-u tri, ostalima dva naselja na lokalnim izborima, u igri palica i sjekira

Poznati su rezultati izbora za Vijeća Mjesnih odbora na području Grada Paga. Na glasovanju održanom u minulu nedjelju ukupno se pred biračkim kutijama iz ukupnog broja 3143 osoba s pravom glasa pojavilo 1212 birača.

Pojedinačne liste su dobile broj glasova: HDZ- 308, HSP, HSLS i HSU- 357, HSP AS i HSS- 27 i PSP, SDP i DC- 160 glasova izašlih birača. Nevažećim je proglašeno 15 glasačkih listića.

Primjenom odredaba Odluke o provedbi izbora za ĉlanove vijeća Mjesnih odbora na podruĉju Grada Paga utvrđeno je da su u Vijeće mjesnog odbora – Pag pojedine kandidacijske liste dobile mjesta: Hrvatska stranka prava, Hrvatska socijalno- liberalna stranka i Hrvatska stranka umirovljenika- 5 članova, Hrvatska demokratska zajednica- 4 člana i Paška stranka Pag, Socijal-demokratska partija i Demokratski centar- dva člana.

Izašlo je 867 birača, ukupno ih je evidentiranih-2452.

Kandidati sa lista koji su izabrani za članove Vijeće mjesnog odbora – Pag:

HDZ: Branimir Paro Vidolin, Juraj Maržić i Igor Baričević

HSP, HSLS i HSU: Ante Čemeljić, Jelena Donadić, Branka Sabalić i Jure Pastorčić

PSP, SDP i DC: Miroslav Fabijanić i Dražen Crljenko.

Za područje mjesnog odbora Šimuni ukupno je evidentiran 121 birač (po popisu birača) od čega je glasovalo 83 birača. Svaka pojedina kandidacijska lista je dobila: HDZ-36, PSP, HSP, SDP i HSLS- 44 glasa. Nevažećim su proglašena tri listića.

Kandidacijske liste su dobile u MO: HDZ- 3, a PSP, HSP, SDP i HSLS- 4 člana.

Kandidati koji su izabrani:

HDZ: Ante Fabijanić, Nada Palčić i Sanja Mišković

PSP, HSP, SDP i HSLS: Lovre Fabijanić, Ante Fabijanić, Josip Fabijanić i Renci Fabijanić.

Na području Mjesnog odbora Dinjiška ukupno je evidentiran 121 birač (po popisu birača) kod čega su glasovala 22 birača. Prijavila se samo 1 lista i dobila 18 glasova, dok su 4 listića bila nevažeća. Tako su HDZ i HSP u koaliciji dobili sedam članova.

To su dakle u MO: Martin Škoda, Denis Mišković, Rajko Jurćević, Darko Belašić, Silvano Kuković, Boris Jurčević i Peter Steven Magaš.

Na području Mjesnog odbora Vlašići ukupno je evidentiran 281 birač (po popisu birača 273 i temeljem potvrda 8) kod čega je glasovalo 210 birača. Nevažeća su bila dva listića.

Izašle su dvije liste s rezultatima: HDZ-106 i HSP-AS-102 glasa.

Prema broju članova HDZ ima njih -4, a HSP-AS- 3 člana.

Poimenično to su:

HDZ: Slavko Žunić, Ante Negulić, Ivan Glavan i Jadranka Magaš.

HSP-AS: Nenad Šarić, Anđelo Komadina i Denis Radan.

Na području Mjesnog odbora Miškovići ukupno je evidentirano 68 birača (po popisu birača) kod čega je, uz 1 nevažeći listić, glasovalo 30 birača.

HDZ je nastupila jedina i dobila 29 glasova.

Pet mjesta u odboru su zauzeli: Andrijan Miočić,  Josip Mišković, Ante Miočić, Zlatko Mišković i Marija Opačić.

Inače, zanimljivost je i kako su izbori imali svojevrsni neugodni „after party“, odnosno nakon glasovanja u Vlašiću, potukli su se članovi HDZ-a s članovima HSP AS-a. Sve se, kako je potvrdila policija, dogodilo u kafiću u Vlašiću oko 20:00.

Protiv svih sudionika okršaja, petorice muškaraca, tri HDZ-ovca u dobi 51, 32 i 23 godine, kao i dvojice iz HSP AS u dobi 54 i 42 godine podignuti su optužni prijedlozi s prekršajnim prijavama. Jedan je čak donio je i sjekiru, no spriječen je, dok je drugi drvenom palicom po glavi udario političkog suparnika. Epilog- trojica su lakše ozlijeđena…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...