HGSS Zadar pojačan s tri nova gorska spašavatelja, u Splitu i Paklenici tečajevi

Po prvi put, zbog velikog broja pripravnika koji su prijavljeni za ispit, on se održao na dvije lokacije i to u Starigradu Paklenici i u Splitu, a radi se i naslovu „gorskog spašavatelja“. Ispitu je pristupilo ukupno čak 18 pripravnika iz sedam stanica HGSS-a, a njih devet uspješno je položilo ispit, dok ostali imaju za odraditi predavanja ili demonstracije u svojim stanicama…

Ispitu su pristupili pripravnici iz Zagreba (2 člana), Zadra (3 člana), Gospića (2 člana), Splita (7 članova), Orebića (2 člana), kao i po jedan član iz Karlovca i Delnica. Ispiti je trajao oko 12 sati, a provjeru znanja kandidata odradilo je 13 instruktora HGSS-a.

Baš svi kandidati prošli su tečaj ljetnih tehnika spašavanja, tečaj zimskih tehnika spašavanja, tečaj speleospašavanja i tečaj prve pomoći, a treba pojasniti kako nakon završenog školovanja koje u prosjeku traje tri godine, na prijedlog stanice, pripravnik pristupa ispitu za gorskog spašavatelja koji je cjelovit i zahtjevan.

Konkretno traži  točne odgovore na sva postavljena teoretska i praktična pitanja iz gorskog spašavanja. Nakon položenog ispita postaje se gorskim spašavateljem, prima iskaznica i značka s brojem, a stečena znanja i vještine dobro će sigurno doći u brojnim akcijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...