HNS-ovka iz Zadra,Vesna Sabolić, danas u saborskim klupama mijenja kolegu

Hrvatski sabor u nastavku sjednice u srijedu prema dnevnom redu razmatra redovito izvješće o radu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, a potom bi trebao glasovati o povjerenju novim ministrima zdravlja, kao i znanosti, obrazovanja i športa, Siniši Vargi i Vedranu Mornaru koji će na tim funkcijama naslijediti Rajka Ostojića i Željka Jovanovića.

Nakon glasovanja, zastupnici će se razići na dvotjednu stanku, a nastavak zasjedanja predviđen je za 2. srpnja. Nama u Zadru je zasjedanje zanimljivo i iz razloga što zadarska HNS-ovka Vesna Sabolić u klupama mijenja europarlamentarca Jozu Radoša. Hrvatski sabor to bi naime mogao službeno potvrditi tokom dana, piše Hina.

Vesna Sabolić, predsjednica HNS-a Zadarske županije, profesorica je sociologije i diplomirana organizatorica kulturnih djelatnosti. U društvenim djelatnostima, konkretno u prosvjeti i kulturi, gradila je radno iskustvo, prešavši put od tajnice OSIZ-a do prosvjetne savjetnice u Zadarskoj županiji.

Jozo Radoš je pak u nekoliko mandata biran u Hrvatski sabor koji napušta nakon što je na nedavnim izborima za Europski parlament, priređenima 25. svibnja, izabran za jednog između 11 hrvatskih europarlamentaraca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...