I župan primio predstavnike Inicijative “Ne dirajte djecu” i dr. Judith Reisman

Nije samo zadarski gradonačelnik upriličio prijem za dr. Judith Reisman. Učinio je to i zadarski župan. Naime, u Domu županije, Stipe Zrilić sa suradnicima, pročelnicom Ureda župana, Marinom Dujmović-Vuković, pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Andrijom Marcelićem, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivanom Šimunićem, primio je u posjet američku znanstvenicu, u društvu Thomasa Hampsona i predstavnike građanske inicijative “Ne dirajte djecu”.

Predstavnici građanske inicijative, Ksenija Abramović, Borna Jurčević Vesna Šiško, Nikola Uroić i Karolina Vidović Krišto, su izvijestili župana o poduzetim aktivnostima sa ciljem upoznavanja hrvatske javnosti o nedostacima i propustima u utvrđivanju obrazovnog programa zdravstvenog odgoja posebice u dijelu seksualnog odgoja školske djece, ističući da su jedan od temelja na kojem Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa gradi obrazovni program „kontroverzna“ istraživanja Instituta Kinsey.

Kako su kazali, cilj građanske inicijative je upoznati hrvatsku javnost sa zaista uznemiravajućim podacima i znanstveno neutemeljenim polazištima studija Kinsey Instituta na koja se pozivaju hrvatski stručnjaci u utvrđivanju sadržaja zdravstvenog odgoja koji se planira uvesti u hrvatski obrazovni sustav.

Domaćin je goste upoznao sa nadležnostima Zadarske županije s posebnim osvrtom na školstvo gdje se značajnim dijelom proračunskih sredstava podržava i kao prioritet ističe osiguravanje normalnih standarda za funkcioniranje cjelokupnog školskog sustava.

S obzirom na navedeno Županija će nastojati  u okviru svojih nadležnosti promicati i očuvati nacionalne vrijednosti koje neće ugroziti naš nacionalni identitet, vjersku pripadnost te omogućiti sveukupni razvoj i bolje životne uvjete za sve njezine žitelje, poručio je župan.

Posjet Zadarskoj županiji je uslijedio nakon promocije knjige Judith Reisman pod nazivom „Seksualna sabotaža“ u dvorani Samostana školskih sestara franjevki u Zadru, a dr. Judith Reisman, građanska inicijativa “Ne dirajte djecu” je ponovno pozvala u Hrvatsku da svojim predavanjima pruži potporu radu inicijative, kazali su dr. Reisman, Hampson i inicijativa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...