Ipak ima nade za Zadar, nadareni učenici dobitnici čak osam Oskara znanja

„Donatov metropolis“ i najbliža okolica ne moraju brinuti za budućnost, naravno pod uvjetom minimalnog utjecaja politike i političara, na život građana, a znatno značajnijega nego je to bilo jučer i nego li je to danas, utjecaja stručnosti i potencijala.

Makar ukoliko je suditi prema ovogodišnjoj dodjeli priznanja učenicima koji su obilježili prošlu školsku godinu, u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, kada se Zadranima dodijelilo čak osam Oskara znanja!

Daroviti đaci osnovnih i srednjih škola koji su u pedagoškoj 2013./2014. bili državni prvaci ili osvojili jedno između prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima dobili su na taj način još jedno vrijedno priznanje za pokazane rezultate, ali ponajprije za trud i rad.

Deseto izdanje Oskara znanja uveličali su dolaskom Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, i Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i spota.

– Vi ste najvrjednije što Hrvatska ima. Zavidim vam što ste već sad postigli uspjeh koji će vam obilježiti život i budućnost, kazao je Filipović pred 366 nadarenih školaraca.

Dva oskara primio je učenik Gimnazije Franje Petrića Daniel Paleka. Bio je državni prvak iz matematike (A razina), i brončani na Memo 2014. – Međunarodnom natjecanju matematičara. Po jednog Oskara ponjeli su Marko Miočić iz OŠ Bartula Kašića (mentorica Doris Kožul-Car) za 1. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, Lovre Kardum iz OŠ Smiljevac (mentorica Josipa Vlahović) državni prvak iz fizike, gimnazijalci Vladimira Nazora Ante Lucin i Lujo Stanišić (voditelj Igor Artić) na zajedničkom projektu Condura Croatica, kao i Ivan Vrlika (voditeljica Sonja Fabac) za 1. mjesto na smotri Opisujemo sustave, i  Matej Levačić iz GŠ Blagoje Bersa (nastavnik Željko Andrić) za 1. mjesto na natjecanju iz klarineta.

Talentirane đake primio je tradicionalno i župan Stipe Zrilić sa suradnicima, njih 208 osnovaca i 244 srednjoškolca s mentorima, koji su na županijskim i državnim natjecanjima postigli zapažen rezultat.

-Tu su vas doveli vaši uspjesi. Neke već znamo, ali ima i novih lica. Mi smo ponosni na to i ovim primanjem želimo reći kako to cijenimo. Nadam se da ćete tako nastaviti i u budućnosti i biti primjer drugima., čestitao je nagrađenima župan naglasivši kako su za uspjehe zaslužni i mentori koji uspijevaju pronaći načina da učenike motiviraju i potaknu na rad.

Prigodnu svečanost prijema uveličali su Anđela Šantić, učenica 4. razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje izvedbom pjesme “Let it go” iz animiranog filma Frozen i Donat Martinović, učenik 3. razreda iste škole koji je izveo pjesmu “Reggae Dalmatino”. Također, za vrijeme prijema učenika srednjih škola nastupili su Lucija Buškulić, Josip Jakovinović i Romano Segarić, a bila je upriličena i modna revija iz kolekcije Marike Šarin “Barok i čipka u modnom eksperimentu” s kojom je osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem državnom natjecanju “Dani odjeće” u Varaždinu. Redom, mlada i perspektivna ekipa…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...