Ispiti i fešta: balote, klapa, dalmatinska pisma i srdele “u srid” Zagreba

“Nek’ se igra, nek’ se piva…“, čulo se nadaleko i na široko uz obalu- Save, podno Sljemena. Povodom završetka semestra i kao, kako su kazali, uvod u ljetne dane što nam slijede, Klub Zadarskih Studenata i ove je godine priredio pravu dalmatinsku feštu u srcu Zagreba.

Budući su lagano krenuli ispitni rokovi i većina studenata barem neko vrijeme neće moći napustiti metropolu i uživati u ljetu i svim njegovim istinskim čarima i guštima, makar nam ih za sada nema ni na obali Jadrana, ZD „studoši“ su se, baš kao i lani, potrudili donijeti dašak mediteranske atmosfere u kontinentalni sjever RH.

Druženje je počelo u subotu, 14. lipnja, već od ranih popodnevnih sati ispred studentskog doma „Stjepan Radić“ gdje su zadarski studenti zaigrali na balote, a nastavilo se do kasno u noć na terasi poznatog zagrebačkog noćnog kluba „Roko“, nasuprot studentskog doma, otkriva nam Tin Juričić, predsjednik Kluba, inicijatora i organizatora.

Uz besplatan ulaz i odličnu atmosferu s klapom „Fjabula“,  Klub se pobrinuo da nitko ne ostane gladan. Dakako, ni žedan. Miris maslinovog ulja, srdela, orada i zubataca pečenih na gradele nikog, ističu, nije ostavio ravnodušnim pa stoga ni ne čudi to što su se Zadranima vrlo brzo pridružili i ostali studenti iz svih naših krajeva.

S ovom, iznimno uspješnom ribarskom večeri,  Klub Zadarskih Studenata je dostojno okončao raspored svojih događanja predviđenih za ovu akademsku godinu. Ono što slijedi nakon ispitnih rokova je povratak kući u Zadar i uživanje u ljetnim mjesecima, a dogodine s još više entuzijazma krećemo s radom i novostima, poručili su iz Kluba.

Naravno da mnogo toga ne bi bilo da i ovoga puta nije bilo tradicionalnih sponzora koji iz godine u godinu omogućuju studentima iz Donatova grada i okružja nastavak okupljanja, posebice Cromarisa, Mardešića, Marikomerca, Kroštulia i ZKM- a, koji su i sada pomogli svojom velikodušnom donacijom ribe, kruha i povrća.

I možete još napisati da se osobno zahvaljujem cijelom svom predsjedništvu i aktivnim članovima jer bez njih ništa ne bi uspjelo, a odradili smo toliko toga. I da se iskreno zahvaljujem svim ljudima koji su na bilo koji način pridonijeli Klubu i njegovom radu za ovu akademsku godinu,  ne propušta naglasiti i zahvaliti čelni čovjek KZS-a.

Pred budućim intelektualcima u narednih mjesec dana nalaze se knjige i skripte, u lipanjskom ispitnom roku treba položiti što više predmeta kako bi i ljetna „đirada“ bila bezbrižnija…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...