Kovač: “Ako se netko mora tresti, onda su to Meksikanci!”, Modrić: “Mi smo bolji, a to ćemo i pokazati!”

Meksiko je vrlo dobar otkad ga je preuzeo Herrera. Prošli su na Svjetsko prvenstvo kao i mi, kroz ‘iglene uši’. Imaju odličnog golmana, ali mi imamo recept za Meksikance, rekao je Niko Kovač na posljednjoj konferenciji za medije prije odlučujuće utakmice s Meksikom.

Nad Arenom Pernambuco u Recifeu dočekali su ih tmurni oblaci koje je kasnije zamijenila duga i nadamo se najavila pozitivan rezultat protiv vrlo dobrih Meksikanaca.

Možemo napraviti nešto povijesno, imam inteligentne igrače, vjerujem da ćemo uživati. Neće biti neuspjeh ni ako ne prođemo dalje, ali o tome ne razmišljam. Da ne vjerujem u pobjedu, već bih bio u avionu za povratak kući, najavio je izbornik i za utakmicu pripremio najbolje odijelo.

Kad god sam na klupi Hrvatske, za mene je to blagdan. A kod nas se za blagdane iz ormara izvlače najbolje i najljepše stvari, komentirao je izbornik.

Meksiko je uz Nigeriju jedina reprezentacija koja na SP-u još nije primila gol.

Ali mi smo ih zabili pet, najviše u skupini. Ako se netko u ovoj utakmici mora tresti, to su onda Meksikanci. Imam sjajnu momčad i vrijeme je za veliki rezultat. Ako ne sad kad imamo ovakvu momčad, kad onda?

Modrić: Bolji smo, to ćemo i pokazati

Luka Modrić igrač je od kojeg se puno očekuje u najvažnijim utakmicama. A ova je upravo takva.

Meksiko će imati veliku potporu navijača, a mi ćemo sve napraviti da ih razočaramo. Ne igra se na tribinama, već na terenu.

U ovoj je reprezentaciji Modrić jedan od iskusnijih. Iza sebe već ima jedan SP.

Na SP-u 2006. sam tek ušao u repku i igrao sam tek povremeno. Bio sam sporedni igrač, a danas sam jedan od glavnih, tako da mi je teško uspoređivati ta dva SP-a. Imamo kvalitetu za iskorak, bit ćemo pravi, vjerujem u prolazak. Tko je bolji, mi ili Meksiko? Mi smo bolji, a to ćemo i pokazati.

I Luka je komentirao meksičku obranu.

Meksiko nije dobio gol? Pa što onda? Za sve postoji prvi put. Mi ćemo naći načina kako da im zabijemo, u to sam uvjeren. Zašto? A što bih trebao reći? Da smo došli izgubiti od Meksika. Zabijao je Mandžukić i većim i slavnijim golmanima no što je Ochoa, pun je samopouzdanja fantastični Luka Modrić.

Igre stručnog stožera

Stručni stožer ‘kockastih’ zabavljao se i natjecao tko će loptom s centra pogoditi bliže crti šesnaesterca, a pobjedu je odnio izbornikov pomoćnik i brat Robert Kovač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...