“Jadranaš” Marin Begović četrnaesti na Adi Ciganliji u dvojcu bez kormilara

Premda su očekivanja bila da bi se u Srbiji moglo barem boriti za poneku kolajnu, Europsko seniorsko prvenstvo nije bilo previše uspješno hrvatskim veslačima. Na žalost, tek jedno finale i to ženskog dvojca bez kormilara bio je u Beogradu najviši domet i realnost „spuštanja na tlo“ naših veslača na stazi Ada Ciganlija.

U dvojcu bez kormilara nastupio je i veslač Jadrana Marin Begović s Stjepanom Pirićem iz osječkog Iktusa. Njih dvojica na kraju su natjecanje završila na četrnaestom mjestu poretka.

Već od prve utrke eliminacija gdje su zauzeli peto mjesto i nakon toga ispadanja u repasažu, nisu uspjeli konkurirati najboljim europskim posadama što je na kraju rezultiralo i lošim ukupnim plasmanom, ističe Petar Milin, trener kluba iz Zadra.

Nije tako ponovio ni približno uspjeh iz belgijskog Hazewinkela. Tamo su, podsjetimo, prije tjedan dana na EP juniora, Josip Banović i Filip Pedić zajedno s veslačima Marine Kaštela Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom, osvojili brončanu medalju u četvercu bez kormilara čime se poznata staza Bloso Hazewinkel još jednom potvrdila sretnom za članove Jadrana koji su na njoj već ostvarivali uspjehe na Nations cupu prije dvadesetak godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...