Obrada Kalelarge dobiva spot u izvođenju zadarskih glazbenika

Inicijativa pod radnim naslovom „Želim da se Široka ulica preimenuje u Kalelarga“ ide dalje i kako kažu pokretači projekta, ne kani stati dok se na najpopularnijoj zadarskoj šetnici ne postavi i službena ploča s novim- starim nazivom koji, kako su istakli, želi velika većina žitelja „Donatova metropolisa“.

Nakon što je dobila podršku preko 10 tisuća potpisnika istoimene peticije, i za sada, doduše usmenu, podršku Božidara Kalmete, koji je Hrvoja Bajlu, Borisa Marina, Valtera Peru, Tamaru Šoletić, Nenada Marčinu i Vencija Jurina, kao gradonačelnik, primio u svom uredu i obećao njeno izglasavanje na sjednici Gradskog vijeća, šesteročlani organizacijski odbor je napravio novi korak u cilju popularizacije ideje koju su sada i javno na svoj način podržali i poznati ZD glazbenici i prijatelji Tomslava Ivčića.

Građanska inicijativa „Svi za Kalelargu”, koja je u nepunih sedam dana prikupila preko 10 tisuća potpisa svih onih koji su za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelarga, uistinu ne miruje, kako ste to lijepo i kazali na početku teksta.  Kako smo i najavili na našoj službenoj Facebook stranici, okupili smo zadarske glazbenike i prijatelje pokojnog  Ivčića koji su u čast prerano preminulog najboljeg zadarskog glazbenika svih vremena, snimili obradu njegove legendarne pjesme – Kalelarga, potvrdio nam je idejni pokretač, „prvi među jednakima“ čitavog projekta, kolega novinar Hrvoje Bajlo, otkrivajući da…

…  kako su čuda tehnologije danas dostupna svima, pa i onima u glazbenoj industriji, tako se zahvaljujući ekipi koja je radila na samoj instrumentalnoj traci, u samoj pjesmi pojavljuju i vokali Tomislava Ivčića. Upravo radi te činjenice, kontaktirali smo obitelj Ivčić, točnije njegovog sina Ivana, koji je u razgovoru za službenu stranicu Inicijative kazao kako odobrava korištenje pjesme i vokala pokojnog mu oca Tomislava. U intervjuu za SviZaKalelargu.com dodao je i kako cijela obitelj Ivčić podržava Inicijativu za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu, naglasivši i kako bi Tomislav bio ponosan na cijelu pozitivnu priču koja se stvorila oko građanske inicijative čiji je konačni cilj da se trenutna Široka ulica preimenuje u Kalelarga, ističe Bajlo ne bez ponosa.

Što se tiče same pjesme, odnosno obrade Kalelarge, koju su s radošću u sjajnoj atmosferi odradili zadarski glazbenici, ona je snimljena, a finalna verzija pjesme je kompletirana. Naime, u planu Građanske Inicijative Svi Za Kalelargu je da se ovih dana snimi i video spot u suradnji s REC Production studiom, pa će pjesma, zajedno sa spotom, biti objavljena i dostupna svim zainteresiranima.

Inače, za napomenuti je i podatak da se nova obrada Kalelarge zadarskih glazbenika snimala u studiju Marka Barančića na Plovaniji. Novu instrumentalnu verziju napravili su članovi Rockatansky benda, spomenuti Marko Barančić, dok se za aranžman pobrinuo Franjo Judnič, napominje Hrvoje Bajlo najavljujući na kraju kako bi se sama obrada Kalelarge uskoro trebala pojaviti na internetu, i to na YouTube-u, u obliku video spota. Možda i za koji dan…

Premda je finalna verzija obavijena plaštom tajnovitosti  pa onda i konačnog iščekivanja saznajemo z izvora bliskih autorima da  se u finalu čuje glas Tomisava Ivčića koji kaže „Kalelarga, Kalelarga”, u spotu će i „neki stari gospodin proći pokraj kazetofona i stisnuti „play eli „ i onda ce se čuti Ivčića kako pjeva“. Uradak je sniman na lokacijama Poluotoka, na Kalalargi, kod „četiri kantuna“, u Varoš, na rivi i ispred sv. Donata. Jedno je sigurno, poručuju inicijatori, ono što se priprema svidjet će se svim Zadranima i onima kojima  su u srcu Kalelarga i Donatov, Krševanov, naš grad.

Navodno nije konačna verzija, ali ona osnovna je išla ovako, pa…

Mladen Grdović: Sa dragom kod četiri kantuna

Kroz tihu varoš proći bi zna

Zoran Jelenković: Na rivu il uz Donat stari

Dok tiho, tiho sniva Zadar grad

Davor Pekota: Ali vrime neumorno ide

I ja sad moran na drugu stranu poć

Tomisla Bralić: Da mi je sada sa mojom klapom

Zapivat tiho za laku noć

Kalelarga, Kalelarga

Kalelarga moja radosti

Tu san proveo najljepše dane

Moje mladosti

Marina Tomašević: Sa dragom kod četiri kantuna

Kroz tihu varoš proci bi zna

Davor Pekota/Tomislav Bralić: Na rivu il uz Donat stari

Zoran Jelenković/Mladen Grdović: Dok tiho, tiho sniva Zadar grad

Tomislav Bralić/Marina Tomašević: Lipi moj grade uvik te se sitin

I pismu ovu poklanjam ti ja

Bepo Matešić: Neka je mlados zapiva s tobon

Kada već ne mogu ja

Kalelarga, Kalelarga

Tomislav Ivčić: Kalelarga, Kalelarga

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...