Kapetan Nini Barić – Sensei: “Posao nije gotov, u Poreču idemo po kup RH!”

Nije bilo iznenađenja. Jednostavno u „Donatovu metropolisu“ sakupila se ekipa koja „puca“ i na daleko veće domete i mete nego li su to, uvjetno rečeno, lokalna nadmetanja. Nakon nadmetanja u kvalifikacijskim skupinama iz kojih smo dobili osam ekipa, od 20 koliko ih je krenulo u kvalifikacije, zadarski pikadisti okupili su se treći put za redom u Sali za vjenčanja „Relax“ kako bi odlučili o pobjedniku županijskog kupa.

Teško je ne parafrizirati legendarnog engleskog nogometaša Gary Linekera koji bi u ovom slučaju vjerojatno poručio: „Pikado je vrlo zanimljiva igra u kojoj je cilj pogoditi sa strelicom što veći broj poena a pobjeđuje … Novi Bokanjac“,   duhovito primjećuje uvijek aktualan i agilan sjajan poznavatelj pikado prilika, tajnik PS Zadarske županije, Toni Frleta.

Istina, nevjerojatna serija ekipe koju maestralno vodi Nino Barić kao da nema kraja. Prvo su osvojili prvenstvo Zadarske županije, nakon toga je Šime Buterin osvojio prvo mjesto na pojedinačnom PH u drugoj kategoriji, zatim su slavili i na ekipnom prvenstvu Hrvatske u drugoj kategoriji a na kraju su dodali i naslov pobjednika područnog kupa.

Uz N.Bokanjac velike pohvale za svoju igru, ali i odličnu atmosferu u kojoj je bodrenje podsjećalo na Poljud iz najboljih dana zaslužili su igrači ekipe Liberty koji su na kraju zauzeli drugo mjesto redoslijeda. Na treće mjesto se plasirao sukošanski Barba koji je zajedno s dvije prije spomenute ekipe izborio nastup u Poreču na završnici kupa RH.

Prvo kolo završnice donijelo je glatke pobjede N.Bokanjca nad GM-om (3:0) i 3M-a nad Down townom (3:0). Nešto teži posao imali su Sukošanci iz ekipe Barba koji su bez pomoći svog najboljeg igrača, Ante Krnića, porazili Zemunik sa 3:1. Najneizvjesnija utakmica u prvom kolu odigrala se između Libertyja i Zare koja je otišla do samog kraja a sa konačnih 3:2 Liberty je osigurao plasman među prvih šest ekipa.

Poražene ekipe krenule su u repesaž, na lijevu stranu, gdje su se međusobno sudarili GM-Zemunik te Down town – Zara. GM, jedini drugoligaš koji se plasirao na završnicu kupa dokazuje da izbacivanje prošlogodišnjeg pobjednika kupa Vidikovca, nije bila slučajnost i slavi protiv Zemunika sa 3:0. Zara kao da se pretplatila na tijesne završnice mečeva ali i ovaj put ostaju kratki pa su ponovo poraženi. Ovoga puta bolji je bio Down town, ponovo 2:3 i za Zaru je kup bio gotov, no uz častan oproštaj nema puno žaljenja.

Na pobjedničkoj strani sudarili su se N.Bokanjac-Barba i 3M-Liberty. Bez pomoći Ante Krnića, Barba nije uspio parirati N.Bokanjcu i sa rezultatom 3:0 N.Bokanjac nastavio je svoj put u kupu Zadarske županije, dok je fantastičnu igru demonstrirao Liberty protiv 3M-a za što je ekipa sa Bilog Briga nagrađena pobjedom od 3:1 i plasmanom među prva tri sastava. U tom je trenutku bilo poznato da su N.Bokanjac i Liberty dvije od tri ekipe koje će predstavljati županiju na završnici kupa Hrvatske koja se igra 14.lipnja. Za treće mjesto koje vodi u Istru ostala su tada još četiri kandidata. Na lijevoj strani, strani jednom poraženih sučelili su se Barba – Down town i 3M – GM.

Favoriti u ovim mečevima, Barba i 3M, su pobjedama od 3:1 izborili nastavak natjecanja ali pobjede su bile teško osvojene jer su Down town i GM pružili odličnu igru. Ipak, Down town i GM su se morali na kraju zadovoljiti petim odnosno šestim mjestom poretka.

Pikado kup - pobjednici

Veliki je ulog bio u utakmici između Barbe i 3M-a jer pobjednik je ulazio u nositelje odličja ali i izborio put u Poreč. 3M je krenuo silovito, Mateo Iveljić pobjedio Božu Smolića a Goran Salopek Antu Krnića i 3M je poveo 2:0. Sukošanci su se onda probudili u posljednji tren i odličnom igrom u parovima smanjili na 1:2. Za potpuni preokret i konačnu pobjedu Barbe 3:2 pobrinuli su se Marko Smolić i Daniel Stipčević. Prošlogodišnji finalist 3M morao se ovoga puta zadovoljiti četvrtim mjestom,  referira nam tajnik Frleta.

Na strani pobjednika igrala se utakmica između N.Bokanjca i Libertyja koja je pobjedniku osiguravala finale kupa i minimalno drugo mjesto turnira. Liberty je pokazao da se može ravnopravno nositi s prvacima Hrvatske i jedini su N.Bokanjcu pružili pravi otpor. Za početno vodstvo Libertyja pobrinuo se Petar Kamber pobjedom protiv Tomislava Markića. Denis Paravinja igrao je odlično protiv Šime Buterina ali je tijesno poražen i rezultat je izjednačen, 1:1. Parovi su po običaju pripali N.Bokanjcu, no ni tu nije bilo sve glatko da bi konačan trijumf N.Bokanjcu donio Ivan Buterin u srazu kontra Ivana Ražnjevića.

Liberty je morao na stranu poraženih gdje ga je čekao Barba, u borbu za finale kupa. Sukošanci su puno bolje otvorili susret i pobjedama A.Krnića i B.Smolića nad D.Paravinjom i P.Kamberom otišli na prednost 2:0. Uigrana kombinacija Paravinja-Ražnjević smanjila je na 1:2 u igri parova a onda je uslijedila uraganska završnica u kojoj Miro Bašić protiv Maraka Smolića izjednačuje rezultat na 2:2 da bi u posljednjoj partiji Ivan Ražnjević odigrao fantastično protiv Daniela Stipčevića i donio Libertyju pobjedu 3:2 i plasman u finale kupa.

Iako je Liberty bio jako motiviran da se u finalu što bolje odupre N.Bokanjcu, izgleda da je emotivno pražnjenje nakon pobjede nad Barbom bilo preveliko jer N.Bokanjac sa uvjerljivih 3:0 dolazi do još jedne glatke pobjede i nove titule, treće u sezoni. U finalu su P.Kamber i D.Paravinja dobro namučili T.Markića i Š.Buterina ali su igrači N.Bokanjca u presudnim trenucima imali više koncentracije i zasluženo slavili. U parovima je glavnu ulogu imao Stipe Mijaljević koji je i zaključio finale za konačnih 3:0 u korist N.Bokanjca.

Sve što se moglo osvojiti ove sezone osvojio je N.Bokanjac. Prvenstvo Zadarske županije, prvenstvo Hrvatske i kup Zadarske županije je domet kojeg će teško neka ekipa uskoro nadmašiti, ističe Frleta.

Nini Barić, popularni „Sensei“, kapetan N.Bokanjca zadovoljno je trljao ruke nakon novog uspjeha svoje ekipe uz kratak komentar:

Posao još nije gotov. U Poreču nas čeka završnica kupa Hrvatske, ali i Eurokup kojeg smo izborili kao državni prvaci. Pokušati ćemo i tamo ostvariti što bolji rezultat.

 

Konačan poredak kupa Zadarske županije za sezonu 2013/14

 

1. N.Bokanjac (Š.Buterin, I.Buterin, T.Markić, S.Mijaljević, N.Barić, Z.Brković, K.Radošević)

2. Liberty (P.Kamber, D.Paravinja, I.Ražnjević, M.Bašić, I.Pavlović, I.Cota)

3. Barba (A.Krnić, B.Smolić, J.Jerak, D.Stipčević, N.Lončar, M.Smolić)

4. 3M (M.Iveljić, G.Salopek, T.Frleta, I.Labor, L.Ađanski)

5. Down town (R.Smoljan, J.Smoljan, D.Marušić, D.Jovan, S.Jović)

6. GM (M.Tršić, I.Grubić, Š.Režan, A.Šarlija, S.Miša, M.Bašić)

7. Zara (S.Matek, M.Lacić, Ž.Šarić, A,Kezić, I.Pejazić)

8. Zemunik (M.Šarić, D.Čanković, A.Marušić, J.Ražov, N.Ražov, Š.Vicković).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...