Kranjčar, Ribery, Reus, Falcao, u dugom redu zvijezda ispred TV ekrana

Božica Fortuna uistinu se grubo poigrala s pojedinim „sigurnim“ sudionicima nadolazećega SP-a. Radost mnogih među njima zbog plasmana i očekivanog nastupa na smotri najboljih planetarnih balunjera poremetila je na žalost zla sudbina- povreda.

Ista ili slična onoj koja je zajednička za Niku Kranjčara, Francka Riberyja, Marca Reusa i niz „zvijezda“ i „zvijezdica“ s „prokletstvom“ sportskih ozljeda.

Marco Reus i Franck Ribery su se na neizdržljive bolove u nozi potužili krajem prošlog i početkom aktualnog tjedna, nadajmo se da je s njima zaključena serija izostanaka.

Prvi spomenuti, nogometaš Borussije i njemačke reprezentacije ozlijedio je u prijateljskoj utakmici protiv Armenije (6:1) lijevo stopalo. Njemački mediji javljaju kako je zaradio djelomično puknuće ligamenata stopala, a izbornik Joachim Loew je odlučio kao zamjenu pozvati 22-godišnjeg Mustafija, središnjeg braniča FC Sampdorija.

I francuska reprezentacija zaradila je težak udarac. Ponajbolji igrač „tricolora” Franck Ribery (31) definitivno neće igrati u Brazilu, informacija je preplavila medije u petak.

Posljednjih se dana, doduše, probila informacija da je ljevokrilni igrač Bayerna zbog problema s leđima pod upitnikom za nastup na SP-u. Iako su iz francuskog tabora odašiljali optimistične signale, pokazalo se ipak da je ozljeda vrlo ozbiljna. Tijekom minuloga vikenda je postalo  jasno da neće biti na raspolaganju u kadru Didiera Deschampsa.

Da jedna nesreća nikad ne dolazi sama, dokazuje i ozljeda 23-godišnjeg veznjaka Clementa Greniera. Nogometaš Lyona ima problema s bedrenim mišićem i također je otpao sa spiska. Umjesto navedene dvojice, Deschamps je pozvao Remyja Cabellu (24) iz Montpelliera i Morgana Schneiderlina (24) iz Southamptona.

Nekako je za očekivati, ustvrdili su dobri pratitelji prilika i neprilika, da će Riberyja u početnoj postavi zamijeniti Antoine Griezmann, 23-godišnji krilni napadač Real Sociedada.

Tako se sakupila poprilična i respektabilna skupina igrača čije će reprezentacije nastupiti u Brazilu, ali ih zbog povreda, a u nekim slučajevima zbog odluka selektora nećemo gledati na samitu najboljih današnjih nogometaša. Prave ljubitelje „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ najviše boli izostanak Radamela Falcaa. Kolumbija ima izuzetno jak tim, mnogi smatraju da može daleko dogurati, ali bez „Tigra’ realno znatno slabije kotira.

Ukoliko je suditi, novinarima, možda su najgore prošli NIzozemci, koji će titulu doprvaka biti prinuđeni braniti bez Kevina Strootmana, Rafaela van Der Vaarta i Gregoryja van der Wiela. Kod Nijemaca pored Reusa, u taboru Joachima Lowa neće biti niti Gundogana i Badstubera, kao ni Marija Gomeza koji je zbog ozljede u protekloj sezoni u majici Fiorentine odigrao vrlo malo utakmica. Među Francuzima nema pak Samira Nasrija.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli neće moći računati na usluge standardnog reprezentativca Riccarda Montoliva, koji je slomio nogu u pripremnom ispitu s Irskom, a između 23 putnika nije se našlo mjesta za Giuseppe Rossija i Stephana El Shaarawyija.

Iako Victor Valdes uglavnom nije bio prvi izbor na vratima ‘Crvene Furije’ njemu pripadaju velike zasluge što je Španjolska završila prva u kvalifikacionoj grupi ispred Francuza jer je činio čuda na golu u izravnom okršaju dviju selekcija u Parizu gdje su aktualni svjetski i europski prvaci slavili iako su bili u inferiornom položaju, drži Bportal.ba. Kod Španjolaca je konkurencija uvjerljivo najjjača pa na Mundijalu nećemo gledati Thiaga Alcantaru, Alvara Negreda, ‘Kralja lavova’ Llorentea, Jesusa Navasa i još gomilu vrhunskih igrača.

Kada je riječ o Englezima, zbog povreda u državi „karioka“ nema ni Thea Walcotta i Kyle Walkera, a dramatična situacija je i oko Oklade Chembrlaina, koji je nedavno zadobio povredu i pitanje je koliko će biti spreman. Belgijski selektor Marc Wilmots zbog ozljede ne može računati na Bentekea, a izuzetan hendikep Čileancima, smatra također prije spomenuti BiH portal,  bit će izostanak povrijeđenog „doktora slobodnjaka“, Matija Fernandeza. Usput, odlukama izbornika u SAD-u nema Lendona Donovana, u Argentini Carlosa Teveza, u Brazilu Lucasa Moure, Kake i Ronaldinha.

Kažimo na koncu da Hrvatima manjka Ivan Strinić, a malo je nedostajalo da njemu i nabrojanima minuloga vikenda nakon sraza s Australcima i oštrog starta braniča Franića na „out listi“ pridodamo Danijela Pranjića. Fortuna je ipak, izgleda rekla- dosta…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...