“Krila Oluje” posjetila i darovala Udrugu Sveti Lovro iz zajednice Cenacolo

Akrobatska grupa Krila Oluje iz sastava Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a posjetila je Udrugu Sveti Lovro iz Terapijske zajednice Cenacolo u Biogradu na moru, potvrdivši se još jednom kao humani i plemeniti ljudi o čijoj su istodobnoj hrabrosti i spretnosti u letačikim vratolomijama napisane stotine tekstova.

Susret pilota i članova zajednice koji se odvikavaju od opojnih droga organiziran je nakon što su novčani iznos Nagrade Grada Zadra članovi grupe Krila Oluje donirali toj zajednici, izvijestili su iz MORH-a Tijekom posjeta domaćini su se zahvalili pilotima na daru te im prezentirali svoj program i aktivnosti, iznoseći i osobna svjedočanstva.

Vođa Krila Oluje bojnik Matija Vrđuka istaknuo je kako im je glavni motiv bio novčanu nagradu usmjeriti nekome tko je u potrebi, a kada su čuli kako zajednica skrbi isključivo o radu svojih članova željeli su ih podržati i pružiti potporu na njihovom putu i novom početku života.

Još smo pod snažnim emocijama nakon posjeta i susreta s približno našom generacijom. U svakom slučaju ostaje nam jedno vrijedno iskustvo i bogatstvo što smo imali prigodu čuti najprije tužne životne priče, koje su ovdje doživjele preokret i sada zrače snagom optimizma i novog poleta. I upravo stoga nam je svima neizmjerno drago što smo upoznali ovu zajednicu i pružili im podršku, naglasio je Vrđuka.

Uspostavljeno prijateljstvo odvažni piloti velikog srca kane i nastaviti u skorim narednim akcijama…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...