Kvalitetno upravljanje plažama podiže razinu u kvaliteti pružanja usluga

Prof. dr. sc. Dragan Magaš s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci, održao je prezentaciju dosadašnjih rezultata istraživanja na projektu Akcijski plan unapređenja ponude i turističke valorizacije jadranskih plaža.

Plan poznat i kao „1000 hrvatskih plaža“ je nastao iz potrebe da se plažnim resursima kvalitetnije upravlja i valorizira kao visokovrijedan resurs u rastu i razvoju Republike Hrvatske kao poželjne turističke destinacije, tako da su u okviru projekta identificirani plažni prostori, dana njihova obilježja, strategijom diferencijacije ponuđena kategorizacija plaža i predložen upravljački  model u okviru destinacijskog menadžmenta.

Istraživanja plaža i njihovo turističko i gospodarsko promišljanje, omogućit će nositeljima razvojne politike u turizmu poduzimanje potrebnih mjera s ciljem učinkovitijeg uređenja i upravljanja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini,  rekao je prof. Magaš.

Akcijski plan unapređenja ponude i turističke valorizacije jadranskih plaža izrađen je u sklopu projekta Jadranske morske zvijezde – 1000 hrvatskih plaža  kojeg je naručilo Ministarstvo turizma RH, a sa istim ciljem, u tijeku je izrada Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama na županijskom području Zadara i okružja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...