Lalovac: “Neće biti novih poreza, dosegli smo vrhunac!”

Nakon poreza na kamate na štednju i poreza na nekretnine neće biti novih poreza, poručio je ministar financija Boris Lalovac gostujući u Dnevniku Nove TV.

– Ja ću se više baviti rashodovnom stranom proračuna. Dosegli smo vrhunac što se tiče poreznog opterećenja – rekao je Lalovac koji nije htio komentirati sukob svog prethodnika Slavka Linića s premijerom Zoranom Milanovićem.

Komentirajući ekonomske preporuke Europske komisije, Lalovac je rekao da je vidljivo kako su Vladine mjere pozitivno ocijenjene te da se moraju pridržavati preporuka jer su te mjere već započete. Dodao je kako je potrebno još šest mjeseci da se vide prvi pozitivni učinci mjera.

Govoreći o porezu na kamate na štednju, koji kreće 2015. godine, Lalovac je ustvrdio kako je Hrvatska bila porezna oaza, jer jedina od zemalja u okruženju nije oporezivala kamate, te da je dosta ušteđevine stiglo iz susjednih zemalja. Na pitanje o mogućim novim zaduženjima, odgovorio je kako ih nisu planirali, no dodao je da će iskoristiti situaciju ako im budu ponuđeni povoljni uvjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...