Maja Perinović i Oliver Gojković 1. iz Čakovca, debi Karla Kneževića

Pedalirali tamo, pedalirali onamo, nema natjecanja s kojega se cure i dečki s nebesko plavim majicama ne vraćaju bez medalja. Pa se tako ništa noivoga nije dogodilo ni minulog vikenda.

Biciklističkog kluba Zadar još jednom je pokazao kvalitetu kadra, naročito u nižim naraštajima, što je i forte uzornog sportskog kolektiva.  Najmlađe kategorije kluba su u nedjelju nastupile na Kup utrci u Čakovcu gdje su u kategoriji ispod 13 godina Oliver Gojković i Tea Šintić ostvarili najbolji ovogodišnji rezultat na hrvatskim kup utrkama plasiravši se na prvo i drugo mjesto ukupnog poretka.

Oliveru je to pomoglo da učvrsti vodstvo u Kupu Hrvatske dok je Tea ukupno treća nakon četiri održane utrke istog nadmetanja. U starijoj kategoriji – 15 godina izostanak šest najboljih hrvatskih vozača koji su nastupili na međunarodnoj etapnoj utrci u Češkoj najbolje je iskoristila Maja Perinović koja je uknjižila prvu pobjedu u kategoriji U-15 vozača.

Na postolju su joj se pridružili i klupski kolege Marko Katić i Josipa Šintić. Iako nije nastupio u Čakovcu zbog reprezentativnog nastupa Karlo Knežević je zadržao vodstvo u Kupu, dok je Maja trenutno druga. Josipa zauzima četvrto mjesto, dok je Marko peti među 14 hrvatskih vozača koji su osvajali bodove unutar Kupa, referira Neven Pavić, agilni tajnik kluba s Puta Stanova.

Karlo Knežević je inače svoj prvi nastup u državnom dresu na trodnevnoj etapnoj utrci u češkom Lanškrounu završio na ukupnom 49. mjestu između 100 vozača iz 6 europskih zemalja.

U isto vrijeme se u Makarskoj vozio najduži cestovni uspon u Hrvatskoj koji je završavao na 1762 metra nadmorske visine na Sv. Juri, najvišem vrhu Biokova. Najbolji rezultat za BK Zadar ostvario je Marin Pejdo koji je u kategoriji brdskih bicikala došao treći u vremenu 1:53:40 na stazi dugoj 32 kilometra.

Iduće nedjelje u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar održati će se 18. po redu biciklijada Plitvice-Zadar u dužini 145 kilometara. Obavijesti o prijavama dostupne su na web stranici kluba www.bkzadar.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...