Mala Hrvatska nije uspjela šokirati veliki Brazil, “ruku” domaćinima u konačnih 3-1 dao i arbitar Nishimura

Hrvatska nije uspjela na otvaranju Svjetskog prvenstva u Sao Paolu šokirati Brazilce, makar smo imali sjajnu priliku to napraviti nakon što smo poveli, no igra se 90 minuta. I to ako dozvoli sudac koji je u četvrtak navečer bio sve izuzev djelitelj pravde, prije nepravde na račun europskog sastava. Uistinu šteta, prava šteta…

Naši su prvi zaprijetili, preko Kovačića i Olića, vidjelo se da smo ušli u utakmicu bez respekta, a potom smo i prvi postigli i pogodak. U 11. minuti brzi Ivica Olić je ubacio oštru prizemnu loptu s lijeve strane, Nikica Jelavić je malo skrenuo, a ona se u felšu dokotrljala do Marcela od čije se kopačke odbila u mrežu za vodstvo tima u kockastim dresovima.

Međutim, nakon toga kao da smo se opredjelili na čuvanje stečenoga, umjesto da smo nastavili beskompromisno, Brazil je potom pritisnuo pa je sredinom poluvremena Stipe Pletikosa morao izvrsno intervenirati na udarce Paulinha i Oscara, da bi Neymar u 29. minuti stigao do poravnanja, poslije pogreške i petljancije vezne linije Hrvata, naciljavši i pogodivši velemajstorski s ruba kaznenog prostora, prizemno od vratnice za 1-1.

Izvrsnu šansu je uoči odlaska na odmor imao i Hulk, ali u drugo se poluvrijeme ušlo s neriješenim rezultatom, realnim za prikazanih u 45 minuta.

Uvodni dio nastavka pred očima dvije milijarde ljudi, također je pripao Brazilcima, no Hrvatska je postupno uspostavljala i uspostavila ravnotežu, no taman kada je bio očigledan pad u igri domaćina, u 71. minuti našla se momčad Nike Kovača u rezultatskom zaostatku na način nedostojan Mundijala. Nakon kontakta Lovrena i Freda u šesnaestercu, uobičajenoga u u milijunima sličnih situacija, japanski arbitar Nishimura pokazao je na bijelu točku, na opće iznenađenje, pa i krcatih tribina navijača „karioka“. Pletikosa je imao Neymarovu loptu na rukama, ali ona je ipak nekako završila u njegovom desnom kantunu za preokret: 1-2.

Kapetan Dario Srma, Luka Modrić, Šime Vrsaljko i družina krenuli su u samoj završnici po izjednačenja, ali udarci Modrića, Ćorluke i Perišića nisu pronašli cilj iza leđa Cesara.

„Točku na i” stavio je Oscar prodorom preko hrvatske polovice na početku sudačke nadoknade, pogotkom za 3-1 i brazilsku sambu na središnjem krugu travnjaka. Nezasluženo uvjerljiv poraz Hrvatske koja natjecanje u Skupini A nastavlja kontra Kameruna i Meksika.

 

BRAZIL – HRVATSKA 3:1 (1:1)

Svjetsko prvenstvo, Skupina A.

Arena de Sao Paulo, Sao Paulo.

Sudac: Yuichi Nishimura (Japan)

Strijelci: 0:1 – Marcelo (11′ – ag), 1:1 – Neymar (29′), 2:1 – Neymar (71′ – 11m), 3:1 – Oscar (90+1′)

Žuti kartoni: Neymar (27′), Ćorluka (66′), Lovren (70′), Luiz Gustavo (88′)

Brazil: Julio Cesar, Marcelo, David Luiz, Thiago Silva, Dani Alves, Paulinho (od 63′ Hernanes), Luiz Gustavo, Oscar, Neymar (od 88′ Ramires), Hulk (od 68′ Bernard), Fred. Izbornik: L. Scolari.

Hrvatska: Pletikosa, Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Srna, Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić (od 61′ Brozović), Olić, Jelavić (od 78′ Rebić). Izbornik: N. Kovač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...