Luka Modrić spreman je za Kamerun, unatoč lakšoj ozljedi

Luka Modrić nije teže ozlijeđen, pokazao je današnji pregled magnetskom rezonancijom u Salvadoru, najvažnija je to za HR ekipu u Brazilu, naravno i nama u Zadru, nogometna vijest jučerašnjeg dana. Luka je tijekom utakmice otvaranja Svjetskog prvenstva protiv domaćna zadobio neugodan i bolan udarac u stopalo, pa je po dolasku selekcije u Salvador s dr. Nemecom otišao na pregled MR-om u bolnicu dok je ostatak tima produžio za kamp Tivoli.

MR je pokazao kako nema prijeloma ili oštećenja ligamenta ili tetive, pa se očekuje da se veznjak hrvatske reprezentacije i Real Madrida oporavi kroz subotnji dan odmora koji je dobila cijela selekcija, a potom se pridruži suigračima u normalnom trenažnom procesu, izvijestili su u subotu ujutro i službeno na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatska je na početku nastupa na planetarnoj smotri u Brazilu izgubila kontra domaćina 3:1, premda je imala vodstvo, a drugi je pogodak primila iz kaznenog udarca koji je izazvao dosta bure i reakcija. Ne samo kod nas, nego diljem nogometnih meridijana i paralela.

Dojam je još uvijek isti, mogli smo uzeti bod, a sve je što se tiče suca zaboravljeno i o tome više ne želimo pričati. Usredotočit ćemo se na Kamerun, najavio je dan poslije sraza i sramotnog arbitriranja japanskog djelitelja (ne)pravde, hrvatski izbornik Niko Kovač.

Navijači se imaju pravo nadati slavlju u Manausu, točno u polnoć 18. na 19. lipnja.

Možemo biti optimisti, ono što smo pokazali bilo je odlično. Nažalost, nije se previše pričalo o našoj taktici, našem znanju. Pozitivno gledamo prema naprijed i vjerujem da možemo proći skupinu, dometnuo je smirenih strasti i „hladne glave“ Kovač.

U drugoj utakmici Skupine A Meksiko je pobijedio Kamerun rezultatom 1:0.

Pogledali smo snimku te utakmice, ali budite sigurni da će moji igrači protiv Kameruna biti jednako spremni kao i za Brazil. S Mandžukićem dobivamo dodatnu kvalitetu, makar moram ponoviti da je Jelavić odigrao izvrsno. Nadam se da će Mandžukić donijeti ono potrebno za preostale dvije utakmice, kaže izbornik i neizravno potvrdio kako u udarnih 11 upada „super Mario“, a izlazi po mnogima ipak neupečatljivi Nikica.

Reprezentativci danas imaju slobodan dan, a motiva im za nastavak natjecanja ne manjka.

Atmosfera je bolja nego kad se odigra loša utakmica. Bili smo ravnopravni s Brazilom, nije da smo izgubili bez prilika. Nadam se da će biti drugačije nego 2006., svi su vidjeli da je Hrvatska bila odlična i ako tako nastavi bit će dobro. Nogomet je čudan, no vidim želju i žar u očima igrača, žele ispraviti ono što se zbilo, naglasio je Niko Kovač.

Hrvatski nogometni savez proslavio je pak, 13. lipnja, svoj 102. rođendan, a ovaj će biti zapamćen jer su diljem svijeta hrvatski dres, hrvatska zastava i grb HNS-a bili na svim svjetskim naslovnicama i u televizijskim emisijama.

Pred milijardama ljudi, Hrvatska je pružila izvrsnu igru protiv Brazila i tako na dojmljiv način predstavila hrvatski nogomet, ali i hrvatsku državu.

U poluvremenu utakmice, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, izmijenio je dresove s predsjednicom Brazila, Dilmom Rousseff, i Joséom Mariom Marinom, predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza.

Na otvaranju SP-a u Sao Paulu hrvatskoj reprezentaciji je podršku došao dati i premijer Zoran Milanović, a uz nekoliko čelnika država, susretu je nazočioi glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, kao i Sepp Blatter, predsjednik FIFA.

Nakon Brazila, koji je u četvrtak u Sao Paulu svladao Hrvatsku 3:1, tri je boda u petak osvojila i nacionalna selekcija Meksika, koja je minimalno 1:0 nadjačala ekipu Kameruna.

Mreže su se tresle već u prvom poluvremenu, s obje strane, no pogoci su bili poništavani zbog zaleđa. Meksiko je češće prijetio, no Kamerunci su preko Eto’oa također imali izvrsnu priliku za postizanje zgoditka.

Konačna odluka je pala u 61. minuti, kada je nakon obrane Itandjea na odbijenu loptu prvi stigao Peralta i poslao je u mrežu. Kamerunci su na početku sudačke nadoknade imali veliku šansu za poravnanje, ali je meksički vratar Ochoa sačuvao svoj gol, da bi Hernandez potom propustio još bolju prigodu za drugi pogodak Meksika.

Također su jučer igrali Čile-Australija 3:1 i fantastična Nizozemska protiv branitelja naslova Španjolaca u dvoboju finalista minulog SP-a. „Narančasti“ su deklasirali aktualne europske i planetarne prvake s uvjerljivih 5:1. Danas su na rasporedu Kolumbija- Grčka, Obala Bjelokosti- Japan, Urugvaj- Kostarika i derbi u skupini D: Engleska – Italija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...