Modrić, Subašić, Vrsaljko i “vatreni” doputovali u Brazil, danas prvi trening

Točno u 16 sati, u utorak poslijepodne, hrvatska nogometna reeprezentacija je letom iz Lisabona stigla u Salvador odakle je za sat vremena autobusom stigla u Praiu do Forte u pokrajini Bahia, svoju bazu narednih nekoliko tjedana.

Domaćini su, baš kako oni znaju, uz mali spektakl, priredili lijep doček hrvatskim reprezentativcima koji su, umjesto predviđenog treninga u trening centru, odradili vježbanje u fitness centru hotela Tivoli Ecoresorta. Naši momci će tako danas, u srijedu, u 17 sati odraditi prvi trening u Brazilu, na prekrasno uređenom Campo da Croacia

Reprezentativce je dočekao predsjednik HNS-a Davor Šuker, kao i predstavnici mjesta Mata de Sao Joao, izvijestili su na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Tijekom večere, reprezentativce je prigodnim govorom pozdravio Drago Štambuk, veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu. Inače, neposredno uoči puta u Južnu Ameriku, tek tjedan i sitno  dana prije početka Svjetskog prvenstva i istrčavanja na teren kontra domaćina, izbornik Niko Kovač ukratko je objasnio plan rada.

Radi prilagodbe, prvih ćemo dana trenirati malo lakše, a završne pripreme za utakmicu s Brazilom slijede poslije prijateljskog susreta s Australijom. No, naša je skupina jaka i zbog Kameruna – koji se dokazao protiv Njemačke – i Meksika, gledao sam ih i uvjerio se u njihovu kvalitetu, rekao je Kovač dodajući kako je „Meksiko izgubio dvojicu prvotimaca zbog ozljeda, ali ostaje nezgodan protivnik i prilično snažan“.

Prvi hrvatski suparnici u skupini A, Brazilci, u prijateljskom su pak okršaju u Goiani, upisali očekivano pozitivan rezultat. Momčad pod vodstvom Luiza Felipea Scolarija bez većih je problema naime nadjačala nacionalnu selekciju Paname, postigavši pritom četiri pogotka.

Prvi je postigao Neymar iz slobodnog udarca u 27. minuti, da bi na 2:0 povisio Daniel Alves prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora, pet minuta prije odlaska na predah.

Treći zgoditak je bio djelo Hulka na samom početku drugog dijela, na izvrsnu asistenciju Neymara petom, a konačnih je 4:0 postavio Willian, desetak minuta nakon što je ušao s klupe za pričuve, a na travnjak je istrčao i kompletan dio udarnog tima.

Posljednju će provjeru, generalku, prije utakmice s Hrvatskom 12. lipnja u Sao Paulu Brazilci imati s, kako su procijenili ekipom najsličnijoj „vatrenima“, protiv Srbije u petak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...