Mramorna ploča u čast Tomislava Ivčića stigla u Zadar, nastavlja put dalje

Tomislav Ivčić je to zaslužio, kazao je Mate Galić, vlasnik taksi obrta iz Kaštela, koji je u ponedjeljak stigao u Zadar zajedno s prijateljima iz Splita kako bi obitelji pokojnog pjevača pokazali veliku mramornu ploču posvećenu zadarskoj pjevačkoj legendi.

Ploču je osmislio, izradio i financirao zajedno s prijateljem Silvijem Kneževićem, a nastala je iz čistog entuzijazma prema liku i djelu pjevača koji je “svojom pjesmom obranio Hrvatsku”. Nakon što s pločom iz Zadra, preko Plitvica obiđu i Vukovar, namjeravaju je postaviti na brdo Kulina u selu Nisko u općini Klis, na mjestu pored velikog kamenog križa podignutog 1999. godine.

Gospođa Vesna je bila jako dirnuta kad smo joj pokazali ploču. Nakon Vukovara, ploču planiramo postaviti 18. rujna na Svetog Antu, kaže Galić ponosan na tamnu mramornu ploču obrubljenu pleterom na kojoj je urezani lik Tomislava Ivčića pored upaljene svijeće, blago “naslonjen” na tekst svoje pjesme “Stop the war in Croatia” na engleskom jeziku. Iznad pjevačeve glave, također na engleskom, urezan je i natpis “Svijet je slijep”.

To je u čast pjesme “The world is blind” koju je Tomislav trebao otpjevati zajedno s Goranom Ivaniševićem, ali eto nikad nije. Mi želimo i da se i ta pjesma ne zaboravi, poručio je Galić te se s prijateljima umotanima u hrvatsku zastavu uputio prema Vukovaru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...