Murter pun nadarenih sportaša, najboljima čestitao Dinamov Antonio Ježina

Malonogometni klub Murter i Društvo mladih sportaša Murtera, u suradnji sa sportskim klubovima i društvima otoka Murtera, organizirali su prezentaciju sportova pod nazivom “Odaberi sport”. Predstavljanje projekta Hrvatskog olimpijskog odbora priredila se na dvije lokacije, i to za vanjske sportove na Trgu Rudina, a za dvoranske u sportskoj dvorani ‘Murterski škoji’ uz sudjelovanje ukupno dvjestotinjak mališana.

U jutarnjim satima u sportskoj dvorani održan je malonogometni turnir za djecu rođene 2000. godine, zatim revijalni turnir za one rođene 2003., kao i futsal turnir za godište 1988. na kojem su nastupili:FC Murter,FC Hajduk Split, FC Bonita Spliti i NK Zadar. Istodobno na glavnom murterskom trgu odvijala se velika prezentacija gimnastike, košarke, nogometa i  malog nogometa.

Promociju su održali domaći klubovi što se pokazalo kao pun pogodak, jer je inters publike bio velik unatoč gotovo nesnosnoj sparini koja je vladala. Nastavak manifestacije sa završetkom malonogometnog turnira za sve navedene kategorije održan je u sportskoj dvorani “Murterski škoji” , gdje se ginulo za svaku loptu da bi se dokazao prestiž i kvaliteta za najbolje pojedince i ekipe natjecanja.Organizatori manifestacije, malonogometni klub Murter, Društvo mladih sportaša Murtera i pokrovitelj manifestacije Hrvatski olimpijski odbor zaslužili su najviše pohvale za vrhunsku priredbu, a.nagrade za najbolje pojedince i ekipe uručio je Antonio Ježina vratar NK Dinamo inače rođeni Murterin, izvijestio nas je svugdje prisutni Vukšićanin Marko Mane Ledenko, vjeran pratitelj županijskih i širih sportskih prilika.

Prilično zadovoljstvo uspjelom manifestacijom nisu krili niti iz Organizacijskog odbora.

S velikim ponosom i na poseban način moram se zahvaliti svima koji su na bilo koji način pridonijeli da održimo ovakav sjajan događaj koji će nadam se potaknuti naše mlade naraštaje da se bave sportom, jer povijesna je narodna izreka “U zdravom tijelu je i zdravi duh”. Hvala ide na račun i HOO-a koji je bio glavni pokrovitelj i promotor manifestacije a posebna hvala svim ekipama koje su se odazvale u ovako velikom broju, zahvaljivao se redom predsjednik OO i dopredsjednik MNK Murter, Toni Juraga -Cigla.

Najbolji pojedinci i ekipe:

Kategorija 2003.godište: 1. mjesto- NK Omladinac (Vranjic).

Kategorija 2000.godište:1.mjesto- NK Otok Murter, 2.mjesto- MNK Jezera, 3.mjesto- NK Omladinac (Vranjic).

Najbolji strijelac sa 15 postignutih golova je Petar Turčinov (NK Otok Murter).

Najbolji igrač: Jakov Mudronja (NK Otok Murter). Najbolji vratar : Duje Šaran (NK Omladinac Vranjic).

Kategorija 1998. godište: 1. mjesto: NK Zadar, 2.mjesto: FC Murter, 3.mjesto : FC Hajduk Split.

Najbolji strijelac sa 8 postignutih golova: Josip Gagula (NK Zadar).

Najbolji igrač: Karlo Butić (NK Zadar). Najbolji vratar: Pave Mudronja (FC Murter).

[nggallery id=657]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...