Na “Aktualnosti regionalne samouprave” o reformi uprave, regionalizacij, usporedbi regulativa…

U organizaciji Udruge gradova Hrvatske, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Grada Novalje, u Novalji od 5. do 6. lipnja održava se znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem naziva „Aktualnosti regionalne samouprave“ kojemu je domaćin hotel Luna.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave, u četvrtak 5. lipnja skup će otvoriti i radu se priključiti ministar Arsen Bauk, a na događanju sudjeluju profesori i stručnjaci iz područja prava i ekonomije iz Splita, Zagreba, Rijeke, Ljubljane i Maribora te predstavnici Udruge općina, Udruge gradova i Udruge županija.

Uz deset cijenjenih predavača, posebno ističemo i predavanje profesora Ivana Koprića s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jednog od najvećih stručnjaka decentralizacije u praksi, a na skupu će najavili su organizatori također zasjedati i predsjedništvo Udruge gradova kojeg čini 40 članova – predstavnika gradova iz svih županija.

Zaključci savjetovanja na kojemu će, između ostaloga, biti riječi o reformi regionalne uprave, regionalizaciji, decentralizaciji i usporedbi regulativa s EU, kao i prijedlozi i rješenja koja se ovdje donesu, moći će se primijeniti u praksi, tako da ovaj skup predstavlja susret znanosti i prakse koja se odvija unutar Europske unije i RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...