Nevrijeme s tučom potopilo Dalmaciju, šahtovi pod pritiskom vode letjeli u zrak, plimni val pogodio otoke

Jaka kiša s tučom pogodila je sinoć šire područje Segeta i Trogira, doznaje se od županijske hitne službe 112.

Najgore je prošao Seget gdje je u samo sat vremena poplavljeno nekoliko kuća. Tuču i kišu koja je padala bez prestanka nešto više od sat vremena nije mogla ‘progutati’ ni gradska kanalizacija zbog čega je neko vrijeme pod vodom bio trogirski autobusni kolodvor i Hotel Medena. U pomoć su pristigli vatrogasci kako bi ispumpali vodu.

Velika kiša u Trogiru je podigla razina mora, no nitko od stanovnika nije bio ugrožen. Na terenu se doznaje kako je tuča ondje napravila znatnije štete na osobnim automobilima.

Nevrijeme je izazvalo i odron zemlje na staroj Kliškoj cesti, a kiša je u Splitu poplavila kafić u staroj gradskoj jezgri. Vatrogasci su u gradu pod Marjanom imali pune ruke posla sa šahtovima koje je veliko nadiranje vode izbacivalo u zrak.

Jaka kiša je gotovo u isto vrijeme pogodila Omiš, Solin, Sinj, Žrnovnicu i Stobreč, ali osim dobro natopljenih ulica nije izazvala ozbiljnije probleme.

Današnje vremenske neprilike su na krajnjem jugu Hrvatske izazvale i tri plimna vala: u Vela Luci, na otoku Hvaru i kod Dubrovnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...