O liku i djelu Rena Sinovčića večeras u udarnom terminu Prvog programa HRT-a

Na prvom programu HTV-a, večeras u 21 sat, u emisiji Labirint, bit će među ostalim govora i o vlasniku medijske kuće Vox Renu Sinovčiću.

U najavi emisije postavlja se pitanje tko štiti zadarskog moćnika koji godinama šeće po rubu zakona od kaznenog progona.

Svoja iskustva o tome kako se Sinovčić obračunava s onima koji mu se suprotstave ili “pomrse” planove, iznose nekoliko Zadrana među kojima i bivši načelnik krim policije, a sadašnji SDP-ov gradski vijećnik Antun Novoselović kojeg je prije mjesec dana Sinovčić s govornice gradske vijećnice optužio za monstruozno silovanje.

Novoselović kaže kako ga nitko otada nije niti kontaktirao iz nadležnih institucija te zaključuje kako nije normalno da osoba bez ikakvih argumenata i dokaza drugu osobu optuži za teško kazneno djelo i da sve prođe kao da se ništa nije dogodilo.

Bivši dožupan Đani Bunja drži kako je riječ o strahu koji je Sinovčić utjerao u kosti sugrađanima ali i o sprezi pojedinih policajaca s ovim lokalnim moćnikom. Da je to tako pokazali su telefonski ispisi nekoliko zadarskih plavaca koji su pokazali da su sa Sinovčićem vrlo prisni, a neki od njih razmijenili su u kratkom vremenu gotovo 500 SMS poruka, drugi su neizostavni gosti na VOX-ovim domjencima ili pak stanuju u Sinovčićevim stanovima.

Novinarka Suzana Bandić pisala je o predstečajnoj nagodbi VOX-a i spomenula dugogodišnje poznanstvo između Sinovčića i sada bivšeg zamjenika ministra financija Branka Šegona na što joj je Sinovčić uzvratio klevetničkim člankom na neviđeno prizemnoj, seksističkoj i primitivnoj razini koji je na naslovnici VOX portala stajao čak 125 dana.

Pročelnica zadarske podružnice Porezne uprave Stoja Mučaji našla se na devet naslovnica VOX novina za redom jer se drznula poslati Sinovčiću račun za dospjeli porez. U svim člancima žena je oklevetana što je kod nje izazvalo strah jer je prije 14 godina doživjela premlaćivanje na parkiralištu, a počinitelj ni danas nije otkriven niti sankcioniran.

O medijskom reketu s prepoznatljivim potpisom Rena Sinovčića koji su na svojoj koži osjetili brojni Zadrani osvrt iz pravnog kuta dao je odvjetnik Milan Petričić, godinama jedini zadarski odvjetnik koji zastupa upravo tu grupaciju ljudi.

Tko štiti Sinovčića stoga pogledajte u večerašnjem Labirintu u 21 sat na HRT 1, koji je pripremio Petar Štefanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...