Općinsko vijeće Biograda bez usvajanja prijedloga izvršenja proračuna za 2014.

Prava mala drama odvijala se na sjednici biogradskog Gradskog vijeća, na kojoj nije usvojen Prijedlog Godišnjeg izvršenja proračuna Grada Biograda.

Naime, kako nije bilo rasprava po ovoj točci dnevnog reda, prišlo se glasovanju u kome je sedam vijećnika bilo za, a šest protiv prijedloga. Nakon glasovanja nezavisni vijećnik Ivan Babara, ukazao je kako je za izglasavanje ove točke dnevnog reda bila potrebna većina glasova što ovdje bio nije slučaj. Nezadovoljan odgovorom o mogućem načinu rješavanja nastale situacije, vijećnik Babara je uz komentar „da je on pošten čovjek i da radi po zakonu”, napustio sjednicu vijeća, a potom se za njim povelo i ostalih pet oporbenih vijećnika, izvijestili su o događanju u lokalnom parlamentu na stranicama Grada Biograda.

Nakon pauze i konzultacije sa pravnom službom donijeta je odluka da se ova točka dnevnog reda ostavi za drugu sjednicu vijeća, dok je predsjednica Gradskog vijeća Melanija Ražov Radas izrekla opomenu odsutnom vijećniku Ivanu Babari zbog vrijeđanja članova vijeća.

Netom iza kratke stanke vijeće nastavilo normalan rad pa je uz ino prihvaćen Plan operativne primjene Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2014. godini na području Biograda.

Usvojena je i Odluka o kratkoročnom zaduženju Grada kod poslovnih banaka podizanjem kratkoročnog kredita i kratkoročnog kredita u vidu prekoračenja po žiro računu. Kredit u vidu prekoračenja po računu, u iznosu od 1.000.000 kuna, s rokom vraćanja 3. rujna 2014. podići će se kod poslovne banke Societe Generale-Splitske banke d.d. Split, dok se podizanje kratkoročnog kredita u iznosu od 2.000.000 kuna s rokom vraćanja 1. rujna, uz uobičajenu kamate i naknadu poslovne banke podiže kod Partner banke d.d. iz Zagreba.

Nazočni su na koncu prihvatili i odluku o prodaji nekoliko građevinskih čestica na prostoru Poslovne zone, pretežito trgovačke namjene (K2).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...