Osposobljavanje Stožera za zaštitu i spašavanje i Civilne zaštite u simuliranim uvjetima

U velikoj vijećnici Grada Zadra, održano je skupno osposobljavanje Stožera za zaštitu i spašavanje, kao i Zapovjedništva civilne zaštite Grada Zadra. Ususret turističkoj sezoni, osposobljavanje je organiziralo i provelo Učilište zaštite i spašavanja, Centar za specijalističko osposobljavanje, Odjel za specijalističko osposobljavanje Split u suradnji s PUZS Zadar.

Tečaju je prisustvovalo 21 polaznik, teorijski dio održali su djelatnici Odjela za specijalističko osposobljavanje Split, a Studiju slučaja i simulacijsku vježbu prezentirali su, odnosno organizirali i sproveli sami djelatnici Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje Zadar.

Inače, Civilna zaštita našla se, podsjetimo, prije nekoliko dana, uz ostale, “na tapetu” zapovjednika JVP Zadar. Razlog su bila događanja na poplavljenim područjima:

Bilo je puno grešaka i neiskustva. Izmišljaju se nekakve Civilne zaštite, a na kraju, kad je zagustilo, sve su prihvatili vatrogasci i Gorska služba spašavanja, uz policiju i vojsku, koji su odradili svoj dio posla, rekao je novinarima Željko Šoša koji se minuli tjedan našao u Posavini predvodeći 150 profesionalnih vatrogasaca iz RH, među njima i drugu skupinu zadarskih vatrogasaca, njih 22, koji su radili na sanaciji, ispumpavanju, dezinfekciji, pranju ulica i kuća, stradalih slavonskih naselja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...