Ovogodišnji Porin za hit godine osvojio je – Marko Perković Thompson!

Najveći pobjednik 21. dodjele diskografske nagrade Porin, održane u petak navečer u Zagrebu, je Oliver Dragojević. Dodjeli nije nazočio zbog poslovnih obveza. Za album “Tišina mora” osvojio je četiri Porina, za album godine, za najbolji pop album, najbolju produkciju i najbolju snimku. Marko Perković Thompson sa svojom pjesmom “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” osvojio je Porina za hit godine, no popularni pjevač nije bio prisutan na dodjeli. Stoga je Thompsonovog Porina preuzela njegova diskografska kuća Croatia Records. Thompsonovu pjesmu su upravo glasovi slušatelja proglasili hitom godine.

Olivera slijedi Massimo s tri Porina, za pjesmu godine “Suze nam stale na put” i najbolju mušku vokalnu izvedbu, a njegove izvedbe dobile su Porin i u kategoriji najbolji kompilacijski album. Iako je bio nominiran u deset kategorija, Massimo nije bio razočaran sa samo tri nagrade.

– Blagoslovljen sam što radim s tako talentiranim ljudima. Moji dečki iz benda stalno me tjeraju da budem bolji – poručio je Massimo nakon primljenih kipića. Po dva Porina dobili su Psihomodo Pop za skladbu “Donna” (najbolja izvedba grupe s vokalom i najbolji video broj) te Majke za najbolji koncertni album i video program “Majke u Tvornici”.

– Nadamo se da je vaša ambicija da ova nagrada postane novčana – poručio je Psihomodo Pop organizatorima Porina. Najbolji novi izvođač godine je grupa Silente.

– Ljudi, nemamo riječi, volimo to što radimo. Kod nas nema plana b, glazba je jedino čime se želimo baviti u životu – zahvalili su se članovi Silentea. Vinko Coce, koje je ranije osvojio posthumnog Porina za životno djelo, dobio je kipića i za najbolji album zabavne glazbe “Morska
svitanja”, dok je “Walt” Pipschips & videoclipsa najbolji album rock glazbe. Radojki Šverko uručen je Porin za životno djelo. – Zamolila bih kolege glazbenike da posjećuju koncerte onih drugih. Onda ćemo i lakše glasovati kada za to dođe vrijeme – kazala je Šverko.

Za najbolju vokalnu suradnju Porina su osvojili Josipa Lisac i grupa Quassarr za pjesmu Ljubav. Nakon što Josipa Lisac nije došla po osvojenog Porina, na pozornicu je stigla Jelena Rozga, izvevši jedan od svojih najvećih hitova protekle godine, Nirvanu, finalistu u kategoriji za hit godine. Za najbolju izvedbu klapske glazbe Porina su osvojili Vokalisti Salone.

Najboljim albumom tamburaške glazbe proglašen je uradak Najboljih hrvatskih tamburaša pod nazivom Najbolji hrvatski tamburaši – 25 godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...