Cestitka_Uskrs

Papa je otkazao sve aktivnosti: “Nije ozbiljno, samo je umoran!”

Papa Franjo otkazao je dva dana zaredom sve svoje ranije zakazane aktivnosti, a sada su se pojavile i glasine da poglavar Katoličke crkve možda ima problema sa zdravljem.

Iza Pape je naporan vikend, koji je završio u nedjelju zajedničkom molitvom s palestinskim i izraelskim predsjednikom. Franjo je već tada otkazao sve aktivnosti najavljene za ponedjeljak, kako bi se mogao odmoriti, no iz Vatikana je nenadano stigla vijest da ga u javnosti neće biti ni u utorak.

Nešto ranije otkazao je posjet marijanskom svetištu u okolici Rima kako bi rasteretio svoj raspored uoči trodnevnog posjeta Svetoj zemlji. Prije toga otkazao je neke aktivnosti zbog blage prehlade, javlja Daily Mail.

– Nakon povijesnog i događajima ispunjenog vikenda Sveti je otac odabrao uzeti odmor u ponedjeljak poslijepodne i danas, u utorak. Njegovo stanje nije ozbiljno – stoji u priopćenju Vatikana. Glasnogovornik Vatikana, Federico Lombardi poručio je da nema razloga za zabrinutost.

– Savjetovali smo ga da uzme odmor ove godine. Prošle godine nije i zato se ponekad osjeća umorno. Mislim da će se tijekom kolovoza povući kako bi se odmorio – rekao je kardinal Rodriguez Maradiaga, inače blizak Papi.

Papa se tradicionalno tijekom ljeta seli u papinsku ljetnu rezidenciju u Castel Gandolfo, smještenu izvan Rima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...