Paški cikloturistički maraton i znaku broja 13, novina – uvedena obiteljska ruta

Idemo odmah- „u glavu“, Grad Pag očekuje vas i vaš bicikl 28. lipnja. Dakle, što, tko, zašto to sada, u idućih dvadesetak redaka. Naravno, ako vas zanima…

Turistička zajednica grada Paga, udruga Moj bicikl i DVD Pag organiziraju, naime, tradicionalnu cikloturističku vožnju na otoku Pagu, kojoj je ovo 13 godina. Brojka, doduše, nije baš najljepša onima koji vjeruju u njenu negativnu moć, međutim je poprilična i usprkos za većinu praznovjernim naklapanjima, možda se pokaže sretnom upravo vama.

– Sudionici maratona su uistinu ljudi različite fizičke kondicije, različitih dobnih skupina i svake godine sve mnogobrojniji. Također zbog sudjelovanja mnogobrojnih turista iz Italije, Slovenije i Njemačke ovaj maraton poprimio je međunarodni karakter kvalitetne promidžbe otoka Paga kao cikloturističke destinacije, kažu iz TZ Pag.

No, evo još malo igranja na temu broja nebroja. Kako je ovo 13 –ti Paški maraton odlučili su organizatori uz standardnu rutu (43 km) omogućiti apsolutno svima nastup tako da su dodali i obiteljsku rutu dugu svega 13 – kilometara.

Start je zajednički i do skretanja za Kolan svi biciklisti voze skupa. Kod skretanja za Kolan Obiteljska ruta nastavlja se u Povljanu, a tamo će onda akteri odlučiti žele li se vratiti (organizirano) biciklima u Pag ili će njih i bicikl natrag vratiti vozilima.

 

Program

Cikloturistički maraton / maratonska ruta, početak vožnje: 14:00.

Dužina maratona: 43 km

Okrjepne stanice: u Kolanu i Šimunima

Kotizacija: 50.00 kn

Prijave na mail: [email protected] e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili u TZ grada Paga na dan maratona.

 

Cikloturistički maraton / obiteljska ruta

Početak vožnje: 14,00 sati

Dužina maratona: 13 km ( ili 26 km )

Okrijepna stanica: u Povljani

Kotizacija: 50,00 kn za odrasle ( mladi do 16 godina ne plaćaju kotizaciju, obavezna je prijava uz punoljetnu osobu

Prijave na mail: [email protected] e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili u TZ grada Paga na dan maratona.

 

Start maratona je u 14 sati, a povratak u centar grada Paga očekuje se u večernjim satima, oko 19:00. Turistička zajednica dočekat će sudionike maratona s nagradama i priznanjima na Rivi, a večera i druženje nastavljaju se u DVD Pag.

Posebna obavijest za članove kluba Moj bicikl- Prijave za organizirani prijevoz autobusom iz Zagreba na maraton primaju se na mail [email protected]. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do popunjenja mjesta, a cijena prijevoza (osoba+bicikl) Zagreb-Pag-Zagreb iznosi 150 kuna.

Spavanje je organizirano u DVD-u Pag, kao i kamp. Organizirani prijevoz kreće u subotu u šest sati ujutro, a povratak se očekuje u nedjelju u kasnim večernjim satima.

Dodatne informacije možete dobiti: na mail [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...