Pet kolajni, 4 zlata i 1 bronca biciklista Sv. Donata na VN Poljuda!

“Pedalisti” iz Zadra ponovno su pokazali i potvrdili izniman potencijal. Pokazuju i potvrđuju oni to godinama, alik su počesti “s neruke” Narodnog trga i bliskih mu lokacija. No, dobro, ne kvarimo lijepu vijest na početku tjedna. Neka je to skroz peta priča. Makar usko povezana…

Kako bilo, Biciklistički savez Dalmacije i BK Marjan – Split organizirali su u nedjelju VN Poljuda koja je ujedno bila i Prvenstvo Dalmacije za sve članove regionalnog biciklističkog saveza. Vozili su svi članovi BSD-a, ali i gosti iz ostalih hrvatskih i BiH klubova.

Početnici A i B vozili su 16 krugova oko Poljuda. Najbrži Početnik B bio je Antonio Šepat iz BK Sv. Donata. Na istoj utrci u kategoriji Početnika A, Toni Srbić je osvojio 2. mjesto dok je Dorian Badel bio 4 (oba BK Sv. Donat). Srbić je tako odnio 1. mjesto a Badel 3. u poretku za Prvenstvo Dalmacije, što je izvrstan rezultat talentiranih mladaca.

U najzanimljivoj utrci, kadetskoj, nakon 40 krugova, pobjedio je Luka Šepat (BK Sv. Donat), ispred reprezentativca Hrvatske, Lorenza Marenzia, BK Fortica iz Šibenika. Peto mjesto uzeo je Ivan Grgić, Leopold Samodol je polučio 6. poziciju dok je Roko Zorović zauzeo  7. mjesto redoslijeda.

U istoj utrci, ali u juniorskoj kategoriji, pobjedu je uvjerljivo osvojio opet jedan donatovac, Roko Vukić, kojemu su u leža morali gledati vozači iz Mostara i Livna. Nakon što sve zbrojimo BK Sv. Donat je dominirao kroz regionalne utrke, osvojena su četiri zlata i jedna bronca.

Idući vikend voze se utrke za Kup Hrvatske, VN Dubrava i VN Radoboja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...