Pletikosa se ne boji Brazilaca, večeras uz HTV2 “generalka” protiv Australaca

Niti tjedan dana preostalo je uoči Dana D, dobro ne baš D, ali hajdemo to tako nazvati Dana B, u četvrtak 12. lipnja. Nogometna reprezentacija Hrvatske tada će naime, istrčati na stadion u Sao Paulu i otvoriti svjetsku smotru protiv domaćina Brazila.

Kontra tradicionalno najjačeg napada planeta. I Stipe Pletikosa zna da bi njegova vratarska uloga mogla u tom susretu pred očima barem dvije milijarde gledatelja biti ključna.

Baš svi su Brazilci jako kvalitetni i mogu s nekoliko poteza riješiti utakmicu. No, njihov će izbornik inzistirati da igraju i kao momčad i moramo biti spremni na to. Najbolje poznajem Hulka, s obzirom da igramo u istoj ligi, a iza njega je fantastična sezona. Ima odličan šut, čak i iz daljine, a meni je izazov igrati protiv najboljih i dokazati se,  ispričao je Pletikosa.

Kaže da, ako je ikada osjećao strah zbog napadača, taj je nestao protiv Brazila 2006. godine, kada su igrali Ronaldo, Adriano i Ronaldinho i Kaka. Naravno, sve protivnike poštuje, i motiviraju „vatrene“ da se pokažu u najboljem svjetlu. O ovakvim utakmicama, tvrdi, sanja svaki nogometaš i napravit će sve što treba, zna koliko će njegove obrane biti važne za prolazak u drugi krug natjecanja, kaže hrvatski čuvar.

A što Pletikosa, kao jedan od najiskusnijih u momčadi, čvrsto na zemlji, misli o tome dokle Hrvatska izabrana vrsta može dogurati na turniru SP-a?

Možemo daleko, ali svi moramo biti na vrhunskoj razini. Svjestan sam odgovornosti koju nosim kao vratar, a i zbog svog iskustva. Velika inspiracija mi je Ladić, i morat ću u najmanju ruku doseći njegovu razinu iz Francuske za veliki rezultat.

Pred mikrofone je u četvrtak stao i Dejan Lovren, koji je na pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo stigao zasluživši brojne pohvale za sezonu u redovima Southamptona.

Itekako je zadovoljstvo igrati utakmicu otvaranja protiv Brazila, to će biti nevjerojatan osjećaj za sve nas. Ponosni smo već na sam plasman na Svjetsko prvenstvo i jedva čekamo da počne utakmica. Pritisak se osjeća, ali to je pozitivan pritisak. Bit će teško protiv njih, igrači im igraju u svjetskim klubovima, no samopouzdani smo i nemamo se razloga bojati, sažeo je hrvatski branič za službenu stranicu HNS-a.

Lijepo je čuti i čast nam je ako se Hrvatsku uspoređuje s Brazilom. Igramo slično, po zemlji, izbjegavamo visoke lopte, dodao je Dejan.

Lovren je odgovorio i na pitanje o Luki Modriću, novopečenom klupskom prvaku Europe s Real Madridom, i službeno najboljim hrvatskim igračem za što je dobio „Nogometni Oscar“.

Modrić je ključan za našu igru, jedan je od najvažnijih, a jednako je važan i za Real Madrid. Sretni smo što ga imamo u svojoj momčadi, ali imamo i druge kvalitetne igrače, kazao je o Zadraninu Zeničanin iz engleskog Southamptona.

Kasno večeras, ili bolje rečeno sutra rano ujutro, Hrvatska igra generalku, kontra Australaca. Njihov međusobni duel se inače odvija u jednom od gradova domaćina predstojećeg Mundijala, Salvadoru, a dodajmo i da je to već šesti ogled ove dvije selekcije, s tim da se posljednji desio prije osam godina upravo na SP u Njemačkoj, u grupnoj fazi 2:2.

Naši suparnici na SP 2014. dolaze kao najslabije rangirana ekipa između 32 koje su osigurale plasman. Naime, izabranici selektora Postecogloua se trenutno na FIFA-inoj rang listi nalaze tek na 59. mjestu, a osim toga ih i ždrijeb nije nimalo mazio pa će tako u izlučnoj fazi igrati protiv finalista posljednjeg Mundijala, Španjolaca i Nizozemske, kao i izuzetno talentirane selekcije Čilea. Ipak, da ih baš i ne treba toliko podcijeniti možda najbolje potvrđuje podatak da im je sada treće uzastopno učešće na svjetskim završnicama.

HTV prenosi izravno sraz na svom Drugom programu, s početkom točno u 1:00.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...