Poziv na prijavu projekata udruga na otocima za ostvarivanje prava financijskih potpora

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj za prijavu projekata udruga na otocima za ostvarivanje prava na financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2014. godinu na poziciji ministarstva.

Krajnji rok za prijavu zainteresiranih je 28. lipnja, a prioritetni tip sredstava su kapitalne donacije neprofitnim organizacijama. Ukupan iznos osiguranih sredstava je 300.000 kuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, konkretno Uprava za regionalni razvoj, odnosno Sektor za otoke financijskom potporom želi omogućiti provedbu projekata udrugama na otocima u skladu s održivim razvojem hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima, navodi se u opisu natječaja na stranici MRF-a.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje imaju sjedište na hrvatskih otocima i koje su upisane u Registar udruga RH, djeluju na području hrvatskih otoka najmanje jednu godinu zaključno s danom objave Natječaja i čija je djelatnost usmjerena na razvoj lokalnih zajednica.

Prvenstvo tako imaju udruge i organizacije na otocima kojima je aktivnost usmjerena na unaprjeđenje kvalitete života u lokalnoj otočnoj zajednici, kulturu i umjetnost, obrazovanje i znanost, kao i sport i sportska događanja.

Minimalni iznos financijske potpore iznosi 10.000 kuna, a maksimalni iznos 30.000 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...