Premijer Zoran Milanović posjetio Jadran tunu, Kali tunu i Pelagos, a s Antom Gotovinom lovio tunu

Zajedno s ministrom poljoprivrede i šumarstva Tihomirom Jakovinom, premijer Milanović obišao je tijekom protekla dana četiri broda tunolovca u zadarskom akvatoriju, razgovarao s kapetanima i članovima posade koji su bili u lovu na tune, te im se pridružio tijekom lova. Susreo se pritom i s generalom Antom Gotovinom koji je i sam pokrenuo posao s uzgojem tune nakon izlaska iz pritvora.

Premijer Milanović se na području zadarskog akvatorija sastao s predstavnicima hrvatskih tvrtki koje se bave uzgojem i prodajom tune. Posjetio je tako postrojenja Kali tune Jadran tune i Pelagosa u vlasništvu Ante Gotovine.

Predstavnici spomenutih tvrtki upoznali su Milanovića s poslovnim rezultatima i stanjem u djelatnosti uzgoja i prodaje tune koja predstavlja važan dio hrvatske marikulture.

Uzgoj i prodaja tune čini preko 40 posto ukupne vrijednosti izvoza proizvoda ribarstva, čime je zauzela prvo mjesto po vrijednosti izvezenih proizvoda ribarstva. Cjelokupni izvoz hrvatske tune plasira se na japansko tržište.

Samo na području Zadarske županije uzgoj tune obavljaju tri uzgajivača na 13 lokacija koje obuhvaćaju ukupnu površinu od 978.500 metara kvadratnih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...