Prijavio upravu Hrvatskih autocesta jer ga ne vraća na posao

Radnici Hrvatskih autocesta koji su u lipnju 2012. godine, nakon što je Kukuriku koalicija postavila novu upravu, dobili otkaze pokrenuli su radne sporove na sudovima i uglavnom dobili presude zbog nezakonitih otkaza. Riječ je o 18 zaposlenika na nižerangiranim radnim mjestima čiji ugovori nisu bili reizborni, a njih sedam do osam, prema našim informacijama, već ima pravomoćne presude. Unatoč tim presudama, tvrde naši sugovornici, uprava HAC-a izbjegava ih vratiti na radna mjesta, a jedan je zaposlenik ovih dana protiv uprave podigao kaznenu prijavu.

Taj radnik (podaci poznati redakciji) kazneno je prijavio Davora Mihovilića i Marijana Sentea jer mu je HAC, piše u kaznenoj prijavi, na prijevaru ponudio radno mjesto kojeg u Pravilniku o unutarnjem ustroju tog javnog poduzeća – nema. Također, HAC je prijavio i zato što mu od 16. srpnja 2013. do 16. veljače 2014. nisu isplatili dugovane plaće. Naši sugovornici tvrde da su ti radnici, uglavnom branitelji, a među njima i invalid Domovinskog rata, otkaze dobili zbog lažnih anonimnih prijava i navodno narušenih međuljudskih odnosa.

U HAC-u pak tvrde da su primili četiri pravomoćne presude i da je dvoje radnika prihvatilo ponuđene poslove, a dvoje odbilo. Naglašavaju da su ti radnici bili zaposleni na naplati cestarine, odnosno na održavanju, a da su nakon restrukturiranja HAC- te djelatnosti izdvojene u tvrtku kćer. Zato im nisu mogli ponuditi njihova stara radna mjesta nego radna mjesta u HAC-u. Tvrde da nema mogućnosti zaposliti ih u tvrtki kćeri. O kaznenoj prijavi kažu da nemaju saznanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...