Pupić Bakrač: “Ako se netko suprostavi Renu Sinovčiću postat će predmet istrage!”

Gradski vijećnik i redovito moralna suprotnosti većine uhodanih i ušablonjenih pojava, poslovnjaka i događaja u gradu, Marko Pupić Bakrač, obratio se javnosti još jednim priopćenjem. Ovaj put, daje svoj obol odluci Državnog odvjetništva da ispituje vijećnika Antuna Novoselovića o navodnom silovanju, za koje ga je prozvao drugi, recimo to tako – vijećnik, Reno Sinovčić.

Iznoseći svoje razloge kao i pogled na cijelu situaciju, Pupić Bakrač još se jednom obrušio na Sinovčića, Odvjetništvo ali i partijske igrače koji su ovaj put – bez riječi.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

 

Slučaj u kojem Reno Sinovčić optužio Antuna Novoselovića za silovanje samohrane majke dobio je svoj očekivani epilog. Pokazalo se da Sinovčić laže a Državno odvjetništvo je po ustaljenom obrascu odigralo svoju rolu u ovoj prljavoj igri.

Da krenemo otpočetka. Za vrijeme posljednje sjednice  Gradskog vijeća vijećnik Novoselović na aktualnom satu postavlja pitanje gradonačelniku oko uvećanja duga NK Zadar za 4,2 miliona kuna. Nakon njega za govornicu izlazi Sinovčić koji umjesto da postavi pitanje gradonačelniku, za što je predviđen aktualni sat, optužuje Novoselovića za brutalno silovanje.

Dakle nakon što je indirektno prozvan od Novoselovića za stanje u NK Zadru Sinovčić kojemu je NK krava muzara bez koje ne smije ostati poseže za njega karakterističnim metodama obračunavanja. Sve se to odigrava uz svrsishodnu pomoć predsjednika vijeća Živka Kolege koji Sinovčića konstantno pušta da govori van teme, krši poslovnik, blati i vrijeđa. Jednom riječju da radi što ga volja van svih propisa i civilizacijskih normi.

Silovanje se eto po baljezganju Sinovčića dogodilo prije 6 godina. Oštećena žena se prije par mjeseci obratila njemu kao moralnoj vertikali kako bi zaštito njezine interese  i istjerao pravdu na čistac. On je naravno imajući na umu samo i isključivo dobrobit navodne žrtve procijenio da je najbolji moment za obranu njezinih interesa aktualni sat sjednice Gradskog vijeća !?

Samo maloumnom čovjeku ne bi odmah bilo jasno da se tu radi o najnižem mogućem  obračunavanju i pokušaju pakiranja. Umjesto da predmet istrage postane Sinovčić istražuje se Novoselovića. Nakon Sinovčićeve objave pored svih neriješenih slučajeva za Državno odvjetništvo ovo postaje slučaj od vrhunskog prioriteta. Promtno se reagira, ispituju se nekakvi svjedoci, vrši se kao nekakva istraga. U stvari vrši se pritisak , maltretira se Antuna Novoselovića čovjeka koji je radio u policiji i ima čist dosje na temelju nebuloznog iskaza čovjeka koji ima more kaznenih prijava.

Sada kada je navodna istraga i maltretiranje napokon završeno Državno odvjetništvo je donijelo za njih sasvim očekivanu odluku da neće progoniti Sinovčića po službenoj dužnosti. Ništa čudno znamo da oni takve ne progone. Upućuju Novoselovića na privatnu tužbu, neka se iscrpljuje, sudi godinama , troši vlastiti novac. U međuvremenu Sinovčić može nesmetano nastaviti sa svojim aktivnostima. Poruka je jasna. Ukoliko se netko usudi suprotstaviti Sinovčiću i njemu sličnima naći će se na udaru „istrage“. Razlog će se već pronaći. Zato pazite što radite.

Jedino što je čudnije u ovom slučaju od ponašanja državnih tijela na koje smo već otupili jest ponašanje  SDP-a, partije koja obnaša vlast u državi a koja bi mogla svemu ovome stati na kraj. Šikaniraju se njihovi članovi Antun Novoselović i Stoja Mučaji zbog borbe protiv kriminala a oni ni da prstom mrdnu. Nitko ništa ne poduzima, nitko  se o ničemu ne očituje. Dobro za Sabinu znam da je u nirvani brine se za vlastitu karijeru i ispija kave sa Zdravkom Livakovićem ali što je sa ostalima ? Jesu živi ti ljudi ?  Da im se nije što dogodilo ?

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...