Putin Hillary vratio za Hitlera: “Ona je ‘slaba’. Bolje je ne raspravljati sa ženama”

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je bivšu američku državnu tajnicu Hillary Clinton ”slabom” te kazao da nikada ”nije bila graciozna u svojim izjavama”. Putin je navedene tvrdnje izrekao prilikom razgovora o situaciji u Ukrajini s francuskim novinarima za TV TF1 prošlog tjedna u Sočiju, no transkript razgovora Kremlj je tek jučer pustio u javnost, navodi Washington Post.

Ruski predsjednik reagirao je na izjavu Clinton koja ga je u ožujku zbog agresije na Krimu usporedila s Adolfom Hitlerom.

– Bolje je ne raspravljati sa ženama. No, gospođa Clinton nikada nije bila previše graciozna u svojim izjavama. Ipak, uvijek smo tijekom zajedničkih susreta imali srdačne razgovore na raznim međunarodnim događanjima. Mislim da i u ovom slučaju možemo postići dogovor. Kada ljudi pomaknu granice predaleko, to nije zato što su jaki već slabi. Ali slabost možda nije najgora osobina za žene – kazao je Putin.

Glasnogovornik bivše državne tajnice i prve dame SAD-a, koja trenutno razmatra hoće li se uključiti u predsjedničku kampanju za 2016. godinu te promovira memoare ”Hard Choices” (Teške odluke), nije komentirao slučaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...