Sutra na svečanosti samostalni odred Pag dobiva “Red hrvatskog trolista”

U organizaciji Koordinacija braniteljskih udruga otoka Paga u subotu, 14. lipnja, održat će se dodjela odličja „Red hrvatskog trolista ” Samostalnom odredu Pag. Prigodna svečanost uručenja priređuje se na Trgu Petra Krešimira IV, a program u 8:30 sati započinje Gradska glazba. U 9.00 održati će se Misa za branitelje u Zbornoj crkvi Uznesenja Marijina.

U 10.15 sati zakazano je polaganje vijenaca na Paškom mostu u čast svim paškim braniteljima. Vijenac će položiti brigadir Miroslav Kovač – izaslanik Predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH-a.

U 11.00 započinje ceremonija dodjele odličja na Trgu Petra Krešimira IV. Prijavak će podnijeti pukovnik Ante Ćepulo, a brigadir Miroslav Kovač, načelnik Stožera zapovjedništva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i izaslanik Predsjednika RH dr. Ive Josipovića uručiti će odličje „Red hrvatskog trolista“.

Nakon svečanosti dodjele organizirano je zajedničko druženje dobitnika priznanja Samostalnog odreda Pag i gostiju, uz vojnički grah, piće i glazbeni program. Pokrovitelji svečanosti su Gradovi Pag i Novalja, Općine Kolan i Povljana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...