Tako mlad i već legenda: Jusuf Nurkić ne zaboravlja Dalmaciju, Tornado i Zadar…

Jednom Zadar, uvik Zadar. Hvala Juka!

Tako su na FB KK Zadar popratili način izražavanja radosti osvajanjem prvog naslova državnih prvaka lanjskog člana košarkaškog kluba s Višnjika, Jusufa Nurkića.

Mladi i nadareni BiH reprezentativac (211, 127) rođen 23. kolovoz 1994., bosanski profesionalni košarkaški as trenutno igra za Cedevitu u čijem je dresu upravo i ponio pokal A1, nakon finalnog okršaja s Cibonom u Ligi za prvaka.

Igrao je dvije sezone za slovenski Zlatorog Laško na juniorskoj razini, u veljači 2012, kratko je bio posuđen Union Olimpiji kako bi nastupio u Euroligi NIJT koja je održana u Beogradu, s prosjekom 18.8 poena i 11 skokova u pet utakmica. Ubrzo poslije povratka s turnira, raskrstio je s Laškim i prešao u redove KK Cedevita.

U listopadu 2012, potpisao je s momčadi iz Podsuseda četverogodišnji + 1 ugovor, no u premijernoj HR sezoni imao je malu ulogu u kadru Aleksandra Petrovića, pa je u siječnju 2013. došao na posudbu u KK Zadar. Tu je osim po pristupu treninzima i utakmicama, kakav se rijetko viđa i među najprofesionalnijim basketašima, ponašanjem napose prema navijačima stekao simpatije „plavo- bijelih“ fanova i izuzetnu popularnost za jednog nedomaćeg mladca.

Na odlasku iz „Donatova metropolisa“ plakao je ispred Krešina doma, toliko se povezao s gradom i ljudima. U aktualnoj sezoni uvelike je pomogao „bezalkoholičarima“ u osvajanju titule, pružio je i solidne igre u ABA ligi, u kojoj su Cedevitaši zauzeli poziciju broj 2.

No, da su u srcu Zadar i Dalmacija, pokazao je sa široko razvijenim šalom Tornada u rukama i povevši onu nama dragu: “Večeras je naša fešta…“

Baš Tomislav Ivčić je to ovako opisao, ističe i Facebook KK Zadar: „Jer tko samo jednom proba otrov s tvojih usana, taj se cijeloga života od tebe ne rastavlja”.

Nurkiću, ti si kralj!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...