Picula: “Treba razgovarato ostaje li Zoran Milanović na čelu stranke!”

Sjednica Glavnog odbora SDP-a u subotu otvorila je nužan proces razgovora o problemima koji opterećuju odnose u stranci i nijedno pitanje ne treba izbjegavati, pa ni ono treba li Zoran Milanović ostati na čelu stranke, ocijenio je u ponedjeljak u Zagrebu zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.

– Mislim da sjednica Glavnog odbora nije zaključila ništa, nego je otvorila jedan prijeko potreban proces u SDP-u gdje zaista moramo razgovarati o problemima koji opterećuju odnose u stranci, jer imamo odgovornost prije svega prema javnosti koja je birala SDP, rekao je Picula.

Picula je zajedno s drugim novoizabranim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu bio na susretu s predsjednikom Sabora Josipom Lekom u ponedjeljak, dva dana nakon što je bivši ministar financija Slavko Linić tijesnim ishodom glasovanja isključen iz stranke.

Picula je naglasio je da je SDP stožerna stranka koalicije koja ima mandat voditi ovu zemlju te da taj posao ne može raditi ni dobro niti kvalitetno dok se ne definira do kraja kakvi su odnosi u SDP-u, kakav mu je programski i politički kapacitet i kakve su mu organizacijske sposobnosti.

– Utoliko sam sa sjednicom Glavnog odbora u subotu zadovoljan kao jednom početnom točkom. Nastavit ćemo vjerujem razgovarati o tome što je SDP danas, kazao je on.

Na pitanje novinara može li SDP ići naprijed s premijerom Zoranom Milanovićem na čelu, Picula je odgovorio da “o svemu pa i o ovom pitanju treba razgovarati u stranci”.

– Ne bih prejudicirao nikakav odgovor, ali je dobro da se razgovara na sjednicama, a ne po kafićima nakon sjednice, rekao je. Dodao je da se to ne odnosi samo na sjednicu Glavnog odbora nego da se mora kvalitetno razgovarati i na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini.

Picula nije želio nagađati je li izgledna rekonstrukcija vlade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...