Tornadele na Višnjiku danas domaćin najboljim hrvatskim i EU navijačicama

Hrvatski navijački i pom pon plesni savez i Zadarska plesna udruga Tornadele domaćini su Adriatic dance opena-  internacionalnog natjecanja otvorenoga za sve plesne stilove, koje će se održati danas, u subotu, 14. lipnja u SD Krešimra Ćosića.

Tako će posjetitelji na Višnjiku moći u punih pet sati zanimljiva i atraktivna zbivanja uživo uživati u cheerleadingu, pom pon plesu, hip hopu, break danceu, show danceu, MTV danceu, electricu, disco danceu, slobodnom stilu, street showu, a tu su i trbušni ples, mažoret ples, acrobatic, standard show, latin show, step, zumba, salsa…

Dolaze natjecatelji iz Hrvatske i Europe, a bitno za napomenuti je kako se paralelno uz Adriatic dance open odvija i prvenstvo hrvatske za cheer i pom pon sastave RH. Dakle, Croatian Cheerleading and Cheerdance Championship – kvalifikacijsko je natjecanje za Europsko prvenstvo -European Cheerleading Championship ECC 2014. koje se pak održava u Manchesteru. početkom srpnja, kaže nam Helena Dobrović, predsjednica Tornadela.

Posjetitelji događanja na Višnjiku imat će iznimnu priliku vidjeti na parketu vrhunske cheerleading klubove, iz zemlje i inozemstva, poput plesnog kluba „Livi“, Galway Cougars iz Irske, Piramide iz Čakovca, DanceBox iz Splita…

Pored nabrojanih tu su u „utakmici“ cheerleadinga, pom pon plesa, break danceea, show dancea, MTV dancea, slobodna stila i: Piramide –  Vinkovci, U pokretu – Zadar, Plesni klub Element – Otočac, Plesna udruga Bollywood – Vodice, Plesni studio 7 i 8 – Zagreb  i Tornadele – Zadar, Zagreb, Otok Pašman.

Na natjecanju će se predstaviti i prvi hrvatski cheerleading časopis, Cheer For Life (link na elektronički časopis – http://www.tornadele.com/#!cheer-for-life/c1xfq ), koji je nastao u okviru istoimenog projekta. U sklopu toga prikazat će se i plesna video razglednica Zadra pod nazivom „Zadar u Ritmu“, djelo poznatih zadarskih fotografa Mie Čop i Saše Čuka.

Inače, ambasador projekta  je poznati glumac Mario Valentić koji će uz to preuzeti i voditeljsku palicu u kombinaciji sa neizostavnom Danijelom Maričić, dok sudački kadar čine prvi hrvatski suci iz CCa JUdges i Glavni sudac europskog saveza, Slovenac Gregor Šulak.

Iznimna nam je čast što se ovako važna manifestacija iz godine u godinu odvija upravo u Zadru. Tornadele su prvi osnovani cheerleading tim u RH i prvi tim koji se plasirao na Europsko prvenstvo. Drago nam je što se cheerleading postaje svojevrsna tradicija Grada Zadra a Grad Zadar, kako hrvatska tako i svjetska Cheerleading oaza, naglasila je Helena.

Hilton Holian iz irskog kluba ‘Galway Cougars’ kazao je kako je zadivljen Zadrom i gostoljubivim ljudima. Njegov klub broji 200 članova i svi su izrazili želju, kada su vidjeli fotografije s prošlogodišnjeg druženja, doći u Zadar.

Hrvatska je predala kandidaturu da se europsko prvenstvo u Cheerleadingu za 2015. održi upravo u našem gradu koji zadovoljava sve svjetske standarde u smislu domaćina i nadamo se pozitivnom ishodu, otkrio je Ivica Vlakić, zamjenik gradonačelnika i poručio kako mu je izuzetno drago što ovaj sport, vezan uz najvažniji sport u Zadru, košarku, dobiva na značenju i popularnosti o čemu svjedoči preko 200 članica kluba domaćina.

Udruga Tornadele natječe se danas u devet kategorija.

Nadamo se izboriti kvalifikacije za Europsko prvenstvo i odlazak i Manchester, što bi bio još jedan sjajan uspjeh uz reprezentativni plasman na SP za koji ćemo se pripremati u Irskoj s Hilton Holian Galaxy Cougars i drugim vrhunskim cheerleading stručnjacima, našim dragim prijateljima i suradnicima iz Galway Cougarsa, upoznala nas je trenerica u klubu, Valentina Beneta. Uz Tornadele HR reprezentaciju čine i članovi Hrvačkog kluba Zadar u zanimljivoj i jedinstvenoj kombinaciji pod „palicom“ predsjednika HK Zadar Vladimira Menčika.

Program Adriatic Dance Open 2014. i PH u cheer i pompon plesu traje između 13 i 18 sati, nakon čega seli u Cocktail bar Mango gdje se tradicionalno za sudionik i goste događanja odvija Adriatic Dance After Party s početkom u 22 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...