Tradicionalni “Vinfest Benkovac” poziva proizvođače na ocjenjivanje vina, u proizvodnji i na tržištu

Po peti put Grad Benkovac organizira ovoga ljeta poznati Festival vina Sjeverne i Srednje Dalmacije pod nazivom “Vinfest Benkovac 2014”, u sklopu kojeg je i ocjenjivanje prijavljenih vina. Tako se  pozivaju svi zainteresirani proizvođači da najkasnije 11.lipnja predaju svoja vina za ocjenjivanje u zgradi gradske uprave Grada Benkovca, Šetalište kneza Branimira br. 12,  u vremenu 7:00 – 15:00.

Mogu se prijaviti vina na tržištu i vina u postupku proizvodnje, a za svako vino potrebno je dostaviti šest uzoraka u bocama 0.75 l (za desertna vina šest uzoraka u bocama 0.375 l) na kojima će biti vidljivi naziv proizvođača, godina berbe i sorta.

Proizvođači po uzorku dostavljenog vina plaćaju naknadu u iznosu 150 kuna. Podrobnije informacije zainteresirani mogu dobiti na telefon broj 023/681-056 ili 098/219-226.

Riječ je, inače, o manifestaciji koja se vrlo brzo afirmirala kao jedna od najkvalitetnijih dalmatinskih vinskih izložbi i predstavlja pravo osvježenje na hrvatskoj vinskoj sceni.

Festival ima za cilj prezentaciju i promociju vinarstva na području Grada Benkovca, odnosno sjeverne i srednje Dalmacije, na prostoru koji je tradicijski i geografski uz sve pogodnosti i potencijale predvodnik u proizvodnji vrhunskih vina u Zadarskoj županiji.

U sklopu festivala organiziraju se i razna kulinarska događanja.

Vinfest Benkovac, tvrde organizatori, više nije samo vinska priča Benkovca i Dalmacije, već polako postaje vinska priča čitave RH.

Ukoliko je suditi po odazivima vinara i vinogradara kroz protekle četiri godine, domaćini Vinfesta uvjereni su u uspjeh i ovogodišnje manifestacije, što je, poručuju, od iznimnog značaja za benkovačko područje sa stoljetnom tradicijom vinarstva i vinogradarstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...