Tri reprezentativne pobjede u četvercima bez kormilara za veslače Jadrana

Izvrsni veslači Jadrana iz Zadra nastavili su i minuli vikend s odličnim rezultatima, sada u reprezentativnim međunarodnim vodama. Nastupili su tako u posadama hrvatske izborne vrste na 59. Internacionalnoj regati na Bledskom jezeru u Sloveniji, pa su seniori Luka Baričević i Mile Čakarun, kao i juniori Josip Banović i Filip Pedić imali kontrolne nastupe u četvrcima bez kormilara.

Već prvi dan natjecanja na Bledu bio je vrlo uspješan. I juniori i seniori imali su odličan nastup te su odnijeli dvije pobjede u četvercima bez kormilara u kombiniranim posadama hrvatske veslačke izborne vrste, izvijestio je Petar Milin, trener kluba.

Seniori Mile Čakarun i Luka Baričević nastupili su u četvercu bez kormilara zajedno s Danijelom Plišićem iz riječkog Jadrana i Matom Brandtom iz Vukovara, a osvojili su prvo mjesto ispred posade Mađara.

Josip Banović i Filip Pedić u dobro uveslanom četvercu bez kormilara juniora s Kaštelanima Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom izveslali su također vrlo dobro i bili najbrži, kako u eliminacijama, tako i finalu nadmetanja.

U nedjelju, drugi dan natjecanja, seniori su ponovno nastupili u četvercu bez kormilara, ali u izmijenjenom sastavu s veslačima Zagreba, Lovrom Anzulovićem i Gabrijelom Tomićem, pa su naposlijetku zauzeli nešto slabiji plasman nego li prvoga dana odnosno plasirali su se na četvrto mjesto u poretku finala, otkriva Milin naglašavajući da su juniori i drugoga dana pokazali da su trenutno najbolji hrvatski četverac bez kormilara.

Iako su za razliku od prvog dana zauzeli drugo mjesto u eliminacijama, u finalnoj utrci ponovno su izveslali najbolje i stigli uvjerljivo prvi na cilj u žestokoj konkurenciju čamaca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...