U “kraljevskom gradu” feštali i ljubitelji “Yamahe”, za “Harley Days” nova regulacija

Pomalo u sjeni motociklističkog spektakla Croatia Harley Davidsona, u Biogradu na Moru traje jedna slična, ali daleko manja, iako ništa beznačanija manifestacija. Radi se, naime,o europskom moto susretu “Yamaha XJR” koji je u „kraljevskom gradu“ okupio 200- tinjak sudionika, ljubitelja te, takođšer popularne i poznate, japanske marke motocikala.

Pobornici „Yamaha“ đira i sudionici Eurofesta stigli su na Jadran, osim iz Hrvatske, iz niza zemalja, pa su tako došli iz Nizozemske, Poljske, Italije, Češke, V. Britanije, Njemačke, BiH, San Marina, a dio njih dovezao se na dva kotača čak i iz Rusije, prošavši tisuće kilometara.

Na biogradskoj rivi mogli su uživati u lijepom i sunčanom vremenu, a redom su isticali oduševljenje apsolutno svime, od mjesta i smještaja u kampu Parka Soline HTP Ilirija, do okoliša koji su razgledali proteklih dana. U planu im je izlet na Kornate, kao i zajednički obilazak Zadra, Pozdrava Suncu i Morskih orgulja.

Eurofest se održava svake godine u drugoj državi, a promotivno okupljanje u Biogradu itekakva je promidžba grada među kontinentalnim ljubiteljima tih lijepih i velikih makinja.

Inače, za vr4eme održavanja manifestacije Croatia Harley Days2014.i 23. European H.O.G. Rallyja od 09. lipnja do 15. lipnja zatvara se sav promet na području biogradskog poluotoka i to kako slijedi: od Trga hrvatskih velikana (autobusni kolodvor), Obala kalja Petra Krešimira IV. (Riva), te ulica na Poluotoku Kralja Tvrtka, Kraljice Jelene, Bana Josipa Jelačića, Kneza Domagoja, Kralja Kolomana, Grgura Ninskog, Frankopanska, Trg Svete Stošije, Nikole Šubića, Petra Zrinskog, Sv. Ivana, Knezova Bribirskih, Kneza Trpimira, Kneza Zdeslava, Kralja Zvonimira, Kneza Višeslava, Kneza Bome, Narodni trg, Kneza Mislava, Kneza Hrvatinića i Kneza Držislava u vremenu od 0:00 do 24:00 sata, osim za sudionike događanja.

Dostava za ugostiteljske i trgovačke objekte dozvoljena je u vremenu od 06:00 do 09:00 sati ujutro svakog dana održavanja manifestacije, a vlasnicima istih izdat će se posebna dozvola.

Također se dozvoljava promet motorista na području Poluotoka i prometovanje motorista Šetnicom i to jednosmjemo (isključivo iz pravca Rive prema plaži Soline) kao i parkiranje istih duž same Šetnice, sve u opisanom razdoblju održavanja Croatia Harley Days 2014. i 23. Euronean H.O.G. Rallvja

U navedenom razdoblju zbog zatvaranja -prometa premješta se i Taxi vozila s područja Poluotoka (Trg hrvatskih velikana) u ulicu Šetalište kneza Branimira (preko puta tržnice) u sedmodnevnom intervalu od 9. lipnja do 16. lipnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...