Uz ovaj novi gadget, uskoro ćete društvu moći slati i mirise na daljinu

U digitalnom dobu, slika i video su zamijenili uobičajene tekst poruke, no u jednoj kompaniji smatraju kako ni to nije dovoljno za najkvalitetniji doživljaj komunikacije. Stoga su u Vapor Communicationsu osmislili oPhone, gadget kojim je moguće na daljinu komunicirati i mirisima.

Gadget nazvan oPhone je kreirao David Edwards, a osim slanja i primanja mirisa, može slati i primati fotografije pomoću posebno razvijenih mobilnih aplikacija. 32 osnovna mirisa kojima raspolaže ovaj gadget je moguće kreirati više od 300 tisuća jedinstvenih aroma, kako navode na službenoj stranici.

Baš nedavno, Edwards je poslao prvu ‘mirisnu poruku’ te vrste preko Bare, a u pitanju je bio ni manje ni više nego – miris New Yorka. Ovaj inženjer navodi kako je sami moto vezan za proizvod ‘aroma govori više od tisuću slika’, igrajući se s uobičajenom frazom da slika vrijedi više od tisuću riječi.

Rana verzija oPhonea se pokreće tijekom srpnja, a u suradnji s posebnim parfumerijama i Cafe Coutume, tim je razvio niz različitih mirisa koji stoje unutar ‘Ochips’ spremnika.

MIT-evac Eyal Shahar je osmislio te posebne spremnike da puštaju miris kada se zagriju na dodir dugmeta, ali se isto tako iznimno brzo ohlade kako bi omogućili lokaliziran i karakterističan miris (ili smjesu). Kako bi sve bilo uspješno s financijske strane, pokrenut će se i IndieGoGo kampanja u kojoj se traži ukupno 150 tisuća američkih dolara. Primjerak oPhonea (par) će za kampanju koštati 149 američkih dolara, dok se u prodaji negdje početkom 2015. očekuje cijena od 199 američkih dolara.

Mirisi su vrlo usko povezani sa sjećanjem, a kompanija Vapor Communications to svakako želi iskoristiti na maksimalan mogući način. Zamislite samo slanje fotke (selfija?) i pripadajućeg selfie mirisa – i opet, nije riječ o šali, upravo to je zamišljeno kao mogućnost korištenja oPhonea. Tko voli nek’ izvoli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...