Za usputni seks muškarci ne biraju

Muškarci će češće tražiti povremeni, usputni seks od žena i pritom uopće neće biti izbirljivi oko partnerice i njenog izgleda.

Bar tako izgledaju rezultati studije koju su proveli Britanski znanstvenici. Točno 860 ispitanika, odnosno studenata iz SAD-a, Njemačke i Italije morali su ispuniti upitnik o tome koliko važnosti pridaju izgledu potencijalnog partnera za seks.

Studenti su morali zamisliti da im prilazi pripadnik ili pripadnica suprotnog spola koji su opisani kao “ne baš privlačnog izgleda”, “privlačnog izgleda” te vrlo privlačne pojave”. Zatim su ispitanike zamolili da objasne što bi učinili kad bi im ta osoba ponudila da negdje odu s njima na neobavezni seks.

Odgovori 427 muškaraca su bili uglavnom takvi da oni ne bi previše razmišljali o detaljima i odmah bi se upustili u seksualne igre dok oni 433 žene ipak sugeriraju da je su sklone promišljanju. Muškarci imaju i veću želju za površnim, usputnim, neobaveznim seksom od žena. To vrijedi za sve tri kategorije privlačnosti.

U ženskom slučaju, muškarac bi trebao biti iznimno zgodan i privlačan da bi uopće pomislila na seks s njim pogotovo ako je nepoznat kaže dr. Achim Schutzwohl sa Sveučilišta Brunel iz Velike Britanije.

Nijemci najmanje pristaju na seks u navedenom kontekstu, prate ih Amerikanci, a Talijani bi najradije u krevet s nekim, odnosno bilo kim.

No, studiju ne treba shvaćati u njenoj apsolutnosti; radi se samo o razlici u standardima. Žene imaju visoke kriterije, a muškarci baš i ne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...