Apple priprema Yosemite, iOS 8, 4K na desktopu i 12-inčni MacBook

Stranica 9to5mac.com saznaje kako će iOS 8 za iPhone, iPad te iPod touch stići u rujnu ove godine, dok OS X Yosemite stiže mjesec dana kasnije – u listopadu. Što se hardverske strane priče tiče, Apple navodno sprema 12-ični MacBook s Retina ekranom, iako nije jasno je li u pitanju model iz Pro ili Air serije.

Osim toga, Apple priprema i novi 4K ekran, koji bi se mogao pojaviti u novom stolnom računalu iMac ili tek samostalnom ekranu. Upravo 12-inčni MacBook Retina i novi ekran visoke razlučivosti kompanija planira predstaviti uz OS X Yosemite kao bitnu značajku – izvrsnu podršku za visoke razlučivosti.

Vrati li se na trenutak na softverski dio, kompanija priprema nadogradnje za iMovie i Final Cut Pro aplikacije, baš kako bi se poboljšala podrška za obradu, ubacivanje i rad s 4K video materijalom. Spomenuta računala bi se trebala pojaviti u trećem ili četvrtom kvartalu godine, no na stranici 9to5mac.com smatraju i kako postoji mogućnost odgode za 2015. godinu zbog problema s Intelovim čipsetima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...