Arheološki i Muzej antičkog stakla zabilježili rekordnu posjećenost

Rekordan broj posjetitelja zabilježio je u utorak zadarski Arheološki muzej. To je izravna posljedica lošeg vremena koje je turiste i posjetitelje natjeralo da se sklone na suho.

Iako je već dugi niz godina uobičajena pojava pri zahlađenju da turisti posjećuju kulturne znamenitosti, u broju posjetitelja uz Arheološki muzej prednjače Sv. Donat i Muzej antičkog stakla.

Kako doznajemo od Marine Brkić, voditeljice odnosa s javnošću pri Arheološkom muzeju, riječ je o individualnim posjetima.

Grupne organizirane skupine najčešće su u predsezoni u posezoni, dok tijekom sezone, kao što je bio slučaj i u utorak, najveći broj individualnih posjetitelja. Trenutno bilježimo iznimno veliki interes posjetitelja iz Njemačke, Velike Britanije, Belgije, Francuske i Austrije, ali je i jako puno Južnokoreanaca, kazala je Brkić.

Slično stanje je i u Muzeju antičkog stakla koji s brojem posjetitelja ne zaostaje značajno za Arheološkim muzejem. Isto kao i s potonjim, i MAS bilježi najveći broj individualnih posjeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...