“Dani sunca” kreću neformalno: Za početak sajma džez koncert Ante Jeličić tria

Prvog sajmenog dana, 18. srpnja, umjesto formalnog programa otvorenja, iz “Eko-Zadra” najavljuju koncert u zalazak sunca, a nastupit će zadarski Ante Jeličić trio. Početak koncerta i zajedničkog druženja je 20.30 sati.

Na „Danima sunca“ predstavlja se 16 izlagača, od čega njih troje prvi put, a riječ je o udruzi „Toka“, Domaćoj radinosti Tamara Krašovac i Domaćoj radinosti Radoslav Kazija. Tijekom svih sajmenih dana sudjeluju OPG Aralica iz Šibenika koji tradicionalnu ponudu rakija, likera, džemova i maslinovog ulja proširuje kozmetikom; sapunima, balzamima i kremama, OPG Drago Drmić iz Zadra s likerima, džemovima, mediteranskim začinima i kozmetikom pripremljenima po obiteljskoj recepturi, OPG Mladen Jezidžić iz Zadra s medom i pčelinjim proizvodima, OPG Vicencinović-Hergouth iz Gornje Gračenice s voćnim likerima i rakijama, „Šik cipele“ iz Kloštar Ivanića s ručno izrađenim torbama, sandalama i narukvicama, „Mecena“, obrt iz Ivanca, koji se predstavlja uporabnim i ukrasnim keramičkim predmetima izrađenim na lončarskom kolu na tradicionalan način, Domaća radinost Vranješ, također iz Ivanca, koja donosi nakit od prirodnih materijala, te Udruga za promicanje i poticanje izrade tradicijskih i umjetničkih suvenira „Toka“ iz Preka koja dolazi sa suvenirima izrađenim od strane članova i članica udruge.

Tijekom prvog sajmenog tjedna, od 18. do 24. srpnja, bit će tu „Duga strana“ iz Zatona kod Šibenika s džemovima, maslinovim uljem, likerima i rakijama, te mediteranskim slasticama kakve su bademi u šećeru, mediteranski kolačić i smokvenjak, dok će u drugom sajmenom tjednu, od 25. – 31. srpnja, OPG Štefančić iz Zagreba izlagati proizvode na bazi lavande. OPG Nedjeljka Jurin iz Lovrana svoje će sajmeno mjesto imati 19., 20., 21., 26., 27., 28. srpnja. Fitoaromaterapeutkinja Nedjeljka Jurin kreatorica je cijenjene linije prirodne kozmetike „Danica“ u kojoj se, među ostalim, nalaze i krema „Pegla za bore“ i kolekcija na bazi gorke naranče. OPG Ratko Romić iz Briševa 22., 23. i 24. srpnja donosi ekstradjevičansko maslinovo ulje, a EKO OPG Bernardić iz Belaja 25., 26. i 27. srpnja med, vosak, propolis i pelud za koje od 2011. ima oznaku ekološkog proizvoda.

Dom za odrasle osobe Zemunik će 18. i 19. srpnja ponuditi proizvode koje su načinili, ili su u njihovoj izradi sudjelovali, upravo korisnici Doma, a riječ je o odjevnim i ukrasnim predmetima od vune izrađenima na tradicionalni način Ravnih Kotara, te maslinovom ulju i proizvodima na bazi lavande. S ručno rađenim keramičkim suvenirima i uporabnim predmetima predstavit će se 29. i 30. srpnja Domaća radinost Tamara Krašovac iz Rijeke, dok će keramičke, suvenire inspirirane Zadrom i morem od 28. do 31. srpnja ponuditi Domaća radinost Radoslav Kazija iz Zadra. Njihov najpoznatiji suvenir je „Zadarski barkarjol“ za kojeg je dizajnerica Ivana Kazija 2010. dobila priznanje Zadarskog lista i Turističke zajednica Zadarske županije.

Održavanja sajma „Dani sunca“ je s 1.500,00 kuna potpomogla HGK-Županijska komora Zadar. Potporu je pružila i tvrtka „Hoteli Zadar“ d.d., dok bi ona Grada Zadra, prema planu održavanja sajmova „Dani sunca“ u 2014. trebala iznositi 19.000 kuna. Medijski pokrovitelj je Eko-Mreža.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...