Deep Purple zadovoljio nastupom! Odsvirana “Kalelarga” izazvala ovacije! Ocjena organizatorima – nedovoljan!

Zadrani su sinoć uživali u nešto više od sat i pol dobre rokijade. Stari maheri iz Deep Purplea uistinu su opravdali svoj legendarni status. Posebno je publika ostala iznenađena kada je klavijaturist Don Airey odsvirao taktove hrvatske himne i “Kalelarge”.

Prvi dio koncerta izveli su pjesme s novog albuma, kojeg ujedno i promoviraju na svojoj turneji, te je izostala, zapravo, skoro svaka reakcija publike. No, u drugom dijelu, pak, eksplozija reakcija na hitove “Black Night”, “Smoke On the Water” i “Perfect Strangers” nije se mogla zanemariti.

Parkiralište Jazine sinoć je bilo sramotno prazno. Prema prvim neslužbenim podacima, broj posjetitelja kretao se tek oko 4 tisuće. Isto kao i vi, i mi smo se upitali – zašto je to tako.

Propusti organizatora započeli su još prije par mjeseci kada je koncert najavljen. Tako je austrijski NuCoast Entertainment svoju kampanju bazirao na nacionalnim medijima koji se u Zadru, istini za volju, i ne slupaju toliko. Propust prvi.

Deep Purple - početak

Koncert je trebao, kako je tjednima najavljivano, početi u 20 sati. Tijekom jučerašnjeg jutra stiže informacija kako počinje u 21 sat, no oko 16 sati stiže obavijest iz TZ grada kako je NuCoast odlučio da koncert počne u 22 sata. Nemali broj ljudi došlo je laganini, oko 23 sata računajući kako u 20 ili 21 sat Purpleocima prethodi Gibonni. Ovako, rock zvijezde postale su tek predgrupa Gibonniju. Propust drugi.

Iako je na ulazu bilo prisutno barem 10 zaštitara, ući se moglo i s cijelim arsenalom Delimano noževa. Možda i s tavom, ako ste u džepu imali mjesta za istu. Propust treći. Sigurnosno svakako najveći.

Dakle, ako ste se jučer ili koji dan ranije teško odvojili od svojih 290 kuna, teško i mukotrpno, pretpostavljamo, zarađenih – niste propustili ništa spektakularno. Barem ne ništa što ste mogli gledati ili slušati s ograde kako je to učinila velika većina.

Deep Purple - sjedenje na kontejnerima

O nedostatku kojekakve VIP lože ili sjedećih mjesta, vodeći pritom računa kako je publika pretežno bila 50+, dovoljno govori fotografija na kojoj posjetitelji za 290 kuna sjede na kantama za smeće.

[nggallery id=689]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...