Pred nama u narednim danima ljetno vrijeme, ali bez paklenih vrućina

Nakon što nam je lipanj pružio vrlo ugodne temperature, a u mnogim dijelovima Dalmacije i poprilično više oborina od prosjeka, prvi dani srpnja donijeli su uglavnom sunčano i stabilno ljetno vrijeme.

I sljedećih nekoliko dana nas očekuje većinom stabilno, sunčano i vrlo toplo/vruće vrijeme. Noći će i dalje biti ugodne uz temperature koje će se većinom spuštati ispod 20°C.

Dnevne temperature će se do kraja ovog tjedna kretati uglavnom od 25 do 31°C. U subotu će u prvom dijelu dana prolazno zapuhati umjereno do pojačano jugo koje će već poslijepodne slabiti.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima sve do ponedjeljka će se zadržati pretežno sunčano,a u utorak bi trebalo pojačati jugo uz porast naoblake s kojom bi u drugom dijelu dana i navečer moglo biti mjestimične kiše. Zatim bi se u srijedu i četvrtak temperature trebale spustiti za koji stupanj, a zbog nestabilne atmosfere ne isključuje se mogućnost za lokalne pljuskove diljem Dalmacije, iako će biti i dosta sunčanog vremena.

Dakle, očito je kako velikih ljetnih vrućina neće biti u doglednom razdoblju, točnije, barem ne u sljedećih 7-10 dana.

Temperature Jadranskog mora su u laganom porastu, većinom od 23 do 25°C, a sljedećih dana će se zbog stabilnog vremena i još dodatno zagrijati.

Dugoročnije prognoze su poprilično nepouzdane, ali ipak na kraju spomenimo kako bi prema predviđanjima nekih uglednijih klimatoloških centara drugi dio ljeta trebao donijeti manje oborina te više temperature u odnosu na prosječne vrijednosti. Hoće li tako i zaista biti, tek nam preostaje vidjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...